Genel

2005 passat arıza işaretleri

Passat sarı motor ışığı neden yanar?

Motor arıza lambası sarı yanıyor: İkaz ışığı sarı renkliyse, motorun çalışmasında ciddi sıkıntılar var ve arıza moduna geçiş yapılmış demektir. Arıza modu, motorun zarar görmemesi için devreye giren bir sistemdir. Fakat bu sistem motoru çok uzun süre koruyamaz. Bir an önce bir servise başvurulmalıdır.

Passatta ünlem işareti ne demek?

Öncelikle bu işaret birçok farklı senaryoda karşımıza çıkabileceğini unutmamak gerekiyor. Örneğin, Volkswagen grubunda ki bir araçta eğer silecek suyu bittiyse ve silecek suyu ile ilgili uyarı sistemi mevcut ise silecek suyunuzun bittiğine dair uyarıdan sonra “sarı üçgen içerisinde bir ünlem işareti” belirecektir.

Arabada sarı ünlem işareti ne demek?

Bu işarette tırtıklı (süslü parantez) içindeki sarı renkte olan ünlem işareti. Bu işaret aracınızın lastik basınç sensörüdür. Bu işaret yandığı zaman bilin ki arabanızın lastiğinde ki hava miktarı azalmıştır.

EPC ışığı neden yanar Passat?

EPC lambası araçtaki gaz kelebeği lambasında bir sorun olması nedeniyle yanmaktadır. Bunun dışında eğer ABS sisteminde bir sorun varsa yine bu lamba yanacaktır. Ayrıca ESP fren sistemi ile ilgili arızalarda da bu lamba yanmaktadır. EPC lambası yandığında araçta farklı yerlerde sorun olabilir.

Motor arıza lambası ne zaman söner?

Motor arıza lambası geçici bir durum sebebi ile yanmışsa o zaman arıza bilgi sisteminden bu durum silinir ve motor arıza lambası söner. Ancak ciddi bir problem olması halinde hasar kaydı sistemden silinse de sorun çözülene kadar motor ikaz ışığı yanmaya devam eder.

Motor arıza lambası kendiliğinden söner mi?

Az önce bahsetmiş olduğumuz, Kod okuyucu cihazlar motor arıza lambasını söndürme özelliğine sahiptirler. Ancak siz sorunu çözmediğiniz sürece, ışığı sıfırlayarak kapatmış olsanız bile bir süre sonra ışık tekrar yanacaktır.

Fiat EGEA sarı ünlem işareti ne anlama gelir?

Bu işaret; otomatik vitesli Fiat Egea'da görülürse bunun anlamı otomatik viteste sorun olduğunu göstermektedir. Aracın motoru çalışıyor iken sarı ünlem işareti yanıyor ise ve bu esnada abs yazısı uyarı lambaları da yanmışsa bu durum EBD sisteminde olan arızayı ifade eder.