Uzman Not Defteri

Aliağa da yasanir mi

Aliağa nasıl bir semt?

İzmir'in ilçelerinden olan Aliağa gelişmiş ilçelerden bir tanesidir. Sahip olduğu kültürü ile birlikte Aliağa en çok gezilmesi gereken yerlerden bir tanesidir. Aliağa'da İzmir kültürünü ve yöresel lezzetlerini deneyimlemeniz mümkündür. Bu ilçenin tam kuzeyinde Bergama ilçesi yer almaktadır.

Aliağa’da Ne Meşhur?

Aliağa'da Gezilecek Yerler

  • Uçansu Şelalesi. Doğa Harikası Uçansu Şelalesi. …
  • Aigai Antik Kenti. Aigai Antik Kent Kalıntıları …
  • Kyme (Nemrutkale) Antik Kenti. Kyme Antik Kent Kalıntıları …
  • Şakran Plajları Şakran Halk Plajı …
  • Köstem Koyu. Aliağa Köstem Koyu.

Izmir Aliağa nerelere yakın?

Aliağa, Türkiye'nin batısında yer alan Ege bölgesinde bulunan İzmir ilinin yaklaşık 83.000 nüfuslu bir ilçesidir. Aliağa ilçesi, İzmir'in Bergama, Foça ve Menemen ilçeleriyle Manisa'nın Yunusemre ilçesiyle de komşudur. Aliağa, İzmir'in Ege Denizi'ne kıyısı olan ilçelerindendir.

Aliağa’da denize girilir mi?

Aliağa, şehir merkezinden, çevre il ve ilçelerden günübirlik gelen pek çok deniz severleri mütevazi plajlarında ağırlamaktadır. … Yaklaşık 4 km uzunluktaki plajlara, İZBAN'ın Aliağa istasyonunda indiğinizde hemen önünden kalkan plaj minibüsleri ile kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Aliağa nüfusu ne kadar?

Aliağa nüfusu 2020 yılına göre 101.242. Bu nüfus, 55.293 erkek ve 45.949 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %54,61 erkek, %45,39 kadındır.

Izmir otogar Aliağa nasıl gidilir?

İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde indikten sonra, Aliağa dolmuşları ve özel ulaşım firmalarının Aliağa otobüsleri kullanılarak ilçeye ulaşım sağlanabilmektedir. Bu hatlar ile Aliağa'ya ulaşım 25-30 TL sürmektedir. Otogar'dan Aliağa'ya metro ya da tramvay ile doğrudan ulaşım seçeneği bulunmamaktadır.

Aliağa hangi ile bağlı?

Aliağa, Türkiye'nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin kuzeyinde Bergama, güneyinde Foça ve Menemen ilçeleri, doğusunda Manisa ili, batısında Ege Denizi bulunmaktadır.