Genel

Antep usulü patlıcan kebabı

Patlıcan kebabına su konur mu?

Patlıcan Kebabı Tarifinin Pişirme Önerisi Şişlere geçirdiğiniz patlıcan kebaplarını; ızgara ya da ızgara izli tavada pişirebileceğiniz gibi tencerede, hazırladığınız domates sosu ve sıcak su eşliğinde pişirebilirsiniz.

Patlıcan kebabı köftesi nasıl yapılır?

PATLICAN KEBABI TARİFİ Soğanı rendeleyin, maydanozları ince ince kıyın. Soğan ve maydanozları kıymaya ilave edin Sarımsakları ezip ekmek kırıntısı, tuz ve baharatlarla birlikte kıymaya ekleyin. Hepsini köfte yapar gibi güzelce yoğurun. Kıymadan yumurta boyutunda parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.

Patlıcan Kebabı harcı nasıl yapılır?

Geniş bir kasede 500 gram kıymaya, 2 adet ince rendelenmiş kuru soğan, yarım demet maydanozu ilave edin. 2 diş ezilmiş sarımsak, 1 su bardağı ekmek kırıntısı ve 1'er çay kaşığı tuz, pul biber, kimyon ve karabiber ekleyin. Sonra güzelce yoğurun ve yumurta büyüklüğünde kopardığınız köftelere yuvarlak şekil verin.

Kuşbaşı etli patlıcan kebabı nasıl yapılır?

Etli Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır? Etli patlıcan kebabı yapımında öncelikle yarım kilo kuşbaşı doğranmış eti kızgın bir teflon tencere içine koyun. 5 dakika kadar ara ara karıştırarak, kavurun. Daha sonra etlerin üzerini biraz geçecek kadar su dökün. Etler suyunu çekip, yumuşayana kadar pişirin.

Balcan kebabı evde nasıl yapılır?

Patlıcanların sap ve baş kısmını kesip kalın kalın doğrayalım. Hazırladığımız köfte harcından da parçalar kopartıp bir patlıcan bir köfte olacak şekilde yuvarlak tepsiye dizelim. Tepsinin ortasında boş kalan yere de domates yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 220 derecelik alt üst ayar fırında 20 dakika kadar pişirelim.

Patlıcan Kebabı yaninda ne gider?

Patlıcan Kebabı Yanına Ne Gider? Patlıcan kebabını, sumaklı soğan, fındık lahmacun, içli köfte veya yoğurtlu atom ile birlikte sunabilirsiniz.

Malatya usulü patlıcanlı köfte nasıl yapılır?

Patlıcan harcı için ; soğanları yemeklik doğrayıp pembeleşene kadar kavuruyoruz . Ardından salçaları ekleyip bi karıştırıp patlıcan ve biberi de ekleyip çok az kavuruyoruz. 5 su bardağı kadar su ekleyip kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra köfteleri de ekleyip 20 dk kadar pişiriyoruz.