Yazılarımız

Arabaşının çorbası nasıl yapılır

Tencereye yağları ve salçaları alıp kavuruyoruz. Tavuk suyunu ekliyoruz, su ile açtığımız kavrulmuş unu ilave edip tel çırpıcı ile karıştırıyoruz. Didilmiş tavukları ekleyip çorbanın kıvamı koyu olursa kaynamış su ekliyoruz. Baharatları ve 1 limon suyunu ekleyip yaklaşık 20 dakika kaynatıyoruz. Afiyet olsun.Feb 2, 2021

Arap aşı çorbası hamuru nasıl yapılır?

Arap Aşı Çorbası Ve Hamuru Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru İçin.3 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı tuz atalım ve ocağa koyalım. 1 su bardağı unu, 2 su bardağı soğuk su ile pürüzsüz oluncaya kadar çırpalım.
  2. Ocaktaki su kaynayınca unlu suyu içine katıp fokurdayana kadar yüksek ateşte çırpıcı ile karıştıralım.

Arabaşı nasıl yapılır malzemeleri?

Arabaşı Çorbası ve Hamuru Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  1. Tavuğun herhangi bir parçası (ben kalçalı butla yaptım)
  2. 1 yemek kaşığı salça.
  3. Pul biber.
  4. 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  5. 2 kaşık un.
  6. 6 su bardağı tavuk suyu veya sıcak su.

Apr 8, 2013

Arabaşı çorbasına sarımsak konur mu?

Yapılışı: Tavuk butu ( daha çok yapmak isterseniz bir bütün tavuk da kullanabilirsiniz ) temizlenip, yıkanarak düdüklü tencereye alınır ve 1 adet soyulmuş bütün kuru soğan, 5 – 6 diş ayıklanmış sarımsak, tuz ve yeteri kadar su ilavesiyle pişmeye bırakılır.

Arabaşı hamuru nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Arabaşı Hamuru 0 Garantili Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Un, su, tuz iyice karıştıralım (topaklık kalmasın).
  2. Ocağa alıp kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirelim, kaynamaya başladıktan sonra 25 dk daha karıştırarak kaynatalım.
  3. Tepsiyi soğuk suyla iyice ıslatıp süzelim.
  4. İçerisine hamuru döküp kaşıkla yayalım.

Arapasi corbasi nerenin?

Arabaşı ya da Arabaşı çorbası, Türk mutfağının [Ege Bölgesi]'ya özgü çorbasıdır. Emirdag Belediyesi tarafından 2012 yılında Türk Standartları Enstitüsüne tescil ettirilmiştir ancak Eskişehir, Karaman, Konya, Kayseri, Kırşehir, Afyon, Nevşehir gibi illerin mutfak kültüründe de yer alır.

Arabaşı mı Arap aşı mı?

Arabaşı (Arap aşı) degil'dir – Ara Aşı bir YÖRÜK Aşı'dır. ARABAŞI (Ara aşı )-KONYA KARAMAN ve İç ANADOLU,ya has bir YÖRÜK aşıdır. Türk mutfağının yüz yıllardır süreğelen geleneksel bir çorbasıdır. Çorbanın özelliği ekmek ile birlikte değil,beraberinde hamur yutularak yenmesidir.

Arabaşı çorbasına hangi baharatlar konur?

Bol Şifalı Nefis Arabaşı Çorbası (Tam Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı dolusu un (Tepecikli)
  • 1, 5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber.
  • 1 çay kaşığı karabiber.
  • 1 çay kaşığı nane.