Uzman Not Defteri

Askerlik yoklama kaçağı nedir

Askerlik şubesine veya yurtdışı temsilciliklerine gelmemiş ve 26 ncı madde gereğince gelmeme sebebini bildirmemiş kişiler, yoklama kaçağı olarak kabul ediliyor. Yoklama kaçakları MSB'de yer alan bilgilere göre idari para cezasıyla cezalandırılıyor.13-Nov-2021

Yoklama kaçağı tecil hakkı var mı?

YOKLAMA KAÇAĞI TECİL ETTİREBİLİR Mİ? Madde 82'ye göre, yoklama kaçağı olarak görünen kişi şubeye giderse ya da yakalanırsa şubeye götürüldüğünde para cezası alır. Eğer kişinin tecil hakkı varsa gerekli işlemleri yaptırarak şubeden ayrılabilir.

Yoklama kaçağı olursam ne olur?

Yoklama kaçağı, saklı ve bakayalar Askeralma Kanununun 24'üncü maddesinin birinci fıkrası esaslarına göre idari para cezasıyla cezalandırılır. Bunlardan kendiliğinden gelenler her gün karşılığı 5 Türk Lirası, yakalananlar ise 10 Türk Lirası idari para cezası ile cezalandırılır.

Yoklama kaçağı olan hemen askere alınır mı?

Yakalanarak muhafaza altına alınan yükümlüler, vakit geçirmeksizin ve en geç yirmidört saat içerisinde en yakın askerlik şubesine getirilirler. Askerlik şubesince teslim alınamayan yükümlüler, ilgili kolluk kuvveti tarafından hazırlanan tutanağa istinaden derhal serbest bırakılırlar.

Kaçağa düşen bedelli yapabilir mi?

7179 Sayılı Asker Alma Kanunu uyarınca, yoklama kaçağı olanlar bedelli askerlik hakkından yararlanamıyorlar. Bu kural, kanunun yürürlüğe girdiği tarihte yoklama kaçağı olanları da kapsıyor.

Yoklama kaçağı açık Ogretime kayıt yapılabilir mi?

Yoklama kaçağı durumuna düşmeyecek şekilde 2 yıllık yada 4 yıllık herhangi bir Üniversite bölümüne kayıt yaptırmanız gerekir. Açık Öğretim Fakültesine kayıt yaptırmanız halinde de tecil hakkınız vardır.

Yoklama kaçağı nasıl tecil ettirilir?

2021 içinde lise ve üzeri seviyedeki okullardan mezun olan yükümlülerden, erteleme hakkını kullanmak isteyenlerin, 31 Aralık 2021'e kadar dilekçe ve mezuniyet veya ilişik kesme belgeleri ile en yakın askerlik şubesine müracaat etmeleri veya e-Devlet üzerinden başvurmaları gerekmektedir. YOKLAMA KAÇAĞI CEZASI NE KADAR?

Yoklama kaçağı ne zaman bakaya olur?

Bakaya kalma durumu nedir? Yönetmelikte geçen tanımıyla, sevke tabi olduğu halde sevkini yaptırmayanlar ve sevk edildiği birliğe katılmayanlar bakaya kalmıştır. Sevkini yaptırdığı halde kendisine tanınan yol süresi dışında birliğine katılanlar ise geç iltihak bakayası olarak tanımlanır.