Uzman Not Defteri

Bilye kekik çayı nasıl yapılır

KEKİK ÇAYI TARİFİ Kaynayan suyu bardağa alın ve 1 yemek kaşığı kekik ilave ederek 5-10 dakika demlenmesini sağlayın. Taze kekik çayı hazırlamak için, –Kekik yapraklarını parçalara bölün. -2 bardak kaynar suyun içerisine ilave ederek 5 dakika demlemeye bırakın.Oct 21, 2562 BE

Bilye kekik nasıl tüketilir?

Bilye kekik ya da diğer adıyla İzmir kekiği, kekik türleri arasında sindirime en çok fayda ettiği bilinen kekik türüdür. Bu sebeple hazmı zor olan yemeklerde genellikle bilye kekik kullanılır. Örneğin; et yemeklerinde, domatesli yemeklerde, omlet, çorba ve pizzalarda çokça tercih edilir.

Top kekik çayı nasil yapilir?

KEKİK ÇAYI: Bir çay kaşığı kurutulmuş kekik yaprağını bir bardak sıcak suya ekleyin. Bardakın sütünü kapatın ve böylece önemli uçucu yağların buharlaşmasını engelleyin. Süzün ve tatlandırmak için bal ekleyin. Bal, boğazın arkasını bir tabaka gibi kaplayarak kekiğin içindeki balgam sökücü özelliği pekiştirir.

Misket kekik çayı nasıl yapılır?

Bir fincan su kaynatın. Kaynar suyun içerisine taze kekik dalı veya kuru kekik (ikisinden biri) atın ve 10 dakika demlenmesi için bekleyin. Demlenen çayı süzdükten sonra bal ile tatlandırabilirsiniz. Hazırladığınız kekik çayını aç veya tok karna içebilirsiniz.

Bilye kekik ne işe yarar?

Bilye kekik çayının sindirimi düzenlemede, mide gazlarını gidermede, öksürüğün tedavisinde, kan dolaşımının düzenlenmesinde, ruhsal sorunlarda oldukça yararlı olduğu bilinir. Bilye Kekik İçeriğindeki maddeler, bileşimler sayesinde antiseptik özelliği bulunduğundan, ev hijyeninde de kullanımı yaygındır.

Top kekik nasil kullanilir?

Bilye kekik ismiyle de bilinen top kekiğin faydaları saymakla bitmez. mide ve bağırsak hareketlerini dengeler, sindirimi kolaylaştırır. Demleyerek çayını da içebileceğiniz top kekik diğer kekik türlerine göre çok daha hafif içimlidir, acı bir tadı yoktur. Kekik çayı rahat bir uyku çekmenize yardımcı olur.

Bilye kekik ne zaman toplanır?

Ortalama olarak 5-10 cm kadar ancak uzayan taze kekikler, bahar aylarından itibaren toplanabilir. Kekikler, yaz aylarının sonuna doğru çiçek açarlar. Kekiklerin genellikle çiçeksizken toplanması önerilir.

Ibrahim Saraçoğlu kekik çayı nasıl yapılır?

1 su bardağı miktarının yarısı kadar suya 2 çay kaşığı kekik koyup 7-8 dakika kaynatın. Kaynayan kekiğin altını kapatıp demlenmesini bekleyin. NOT: Prof. İbrahim Saraçoğlu'nun kekik kürünü ortalama en az 3-4 ay düzenli tüketilmelidir.