Insanlar

Birinci sınıf ders çalıştırma

1 sınıf öğrencisi nasıl ders çalıştırılır?

Çocuğunuzun otokontrolünü geliştirmesini sağlayın. Ona küçük hedefler koyarak (mesela 20 dk. yazma alıştırması yapması gibi) sorumluluk almasını sağlayın. Böylece düzeni oturdukça sizin söylemenize gerek kalmadan, kendisi sorumluluk bilinciyle ders çalışma süresini tamamlamayacaktır.

1 ci sınıfa başlayan çocuğa nasıl davranmalı?

  1. 1– Çocuğunuzu okulla ilgili olarak önceden bilgilendirin ve okulu gezdirin.
  2. 2- Güven verin, rahatlatın. …
  3. 3- Sakin kalmaya çalışın. …
  4. 4- Okul çıkışı onu tam zamanında alacağınızı ya da servise bindireceğinizi, evde mutlaka karşılayacak bir kişinin olduğunu ona açıklayın. …
  5. 5- Vedalaşma uzun sürmemelidir.

Çocuğunuza kaliteli ders çalışma alışkanlığı nasıl kazandırabilirim?

Her gün aynı saatlerde ve aynı yerde çalışmak, çocuğun kendisini ders çalışmaya şartlaması ve bu alışkanlığın çocukta yer etmesi açısından yardımcı olacaktır. Böylece çocuğunuzun çalışma düzenine adapte olması hızlanacaktır.

Çocuğun ders çalışması için ne yapmalıyım?

Çocuklara evde ders çalıştırmanın 10 kuralı

  1. 1- Çalışılacak yeri belirleyin. …
  2. 2- Gerekli malzemeleri hazırlayın. …
  3. 3- Çalışılacak konuları ve ödevleri belirleyin. …
  4. 4- Ders çalışma için gerekli motivasyonu sağlayın. …
  5. 5- Dikkat dağıtıcı unsurların bulundurmayın. …
  6. 6- Ders çalışma süresini belirleyin.

1 sınıf öğrencisi bir dakikada kaç kelime okumalı?

İlkokul 1 sınıf 1 dakikada 50-60 kelime, 2. sınıf 1 dakikada 70-80 kelime, 3. sınıf 1 dakikada 80-90 kelime okuyabilmelidir. 5. sınıfta ise 110-120 kelimeye çıkması beklenir.

Çocuğum 1 sınıf öğrencisi olmaya hazır mı?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ilkokulların 1. sınıflarına okulların başladığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 66 ayını dolduran tüm çocuklar otomatik olarak kaydediyor. Gelişim yönünden ilkokula hazır olduğu anlaşılan 60-66 ay arası çocuklar da velisinin dilekçe vermesiyle 1. sınıfa başlayabilir.

1 sınıf öğrencilerinin gelişim özellikleri nelerdir?

Öğrenmeye isteklidirler: Yeni birşey öğrendikleri zaman çok heyecanlanırlar. Herşeyle ilgilidirler, meraklıdırlar, enerjiktirler ve sürprizlerle doludurlar. Daha önceki deneyimlerinden öğrendikleri bilgi parçalarını birleştirerek problemlerini çözmeyi öğrenmeye başlarlar ve kendi fikirlerini geliştirirler.