Alet

Böbrek kumu düşürmeye ne iyi gelir

Kum dökme nasıl geçer?

Genel olarak 5 mm boyutundan daha küçük taşlar çoğunlukla tedavi gerektirmez, yalnızca ağrı kesici ve bol su tüketimi yeterli olur. Ancak daha büyük taşlar için prostat ilaçları kullanılması gerekebilir. Bunun yanında ses dalgaları ile taş kırma yöntemi (ESWL) en yaygın tedaviler arasındadır.

Kum döken kişi ne yememeli?

Böbrek taşı hastaları şu besinlerin tüketiminden mümkün olduğunca kaçınmalıdır;

  • İçecekler: Çay, kahve ve alkol…
  • Sebzeler: Ispanak, pazı, pancar, bamya, mısır, taze fasulye, patates, domates, soya, maydanoz, dereotu, ebegümeci, roka, tere otu…
  • Meyveler: İncir, ahududu, kırmızı erik, çilek, böğürtlen, kuş üzümü…

Kum dökerken ağrı nasıl geçer?

Bunun için kum dökme şikayetlerini azaltmak için hastaya bir takım ağrı kesici ilaçlar verilmektedir. Bu tedavi sürecinde bol bol sıvı tüketmesi de çok önemlidir. Bu şekilde kum dökme tedavisi yapılmış olur.

Kum dökerken neresi ağrır?

Kum dökmenin en belirgin belirtisi böbreklerde yani karnın yan taraflarında duyulan hatta bazen kasıklara, sırta kadar yayılan şiddetli ağrıdır.

Kum dökme kendiliğinden geçer mi?

Böbrekten idrar kanalına düşen taş boyutu 5mm'den küçükse %70-85 oranında kendiliğinden düşer. Bu hastalar için ağrı kesici tedavi aslında yeterlidir.

Maden suyu böbrek taşına iyi gelir mi?

Maden suyu içmek doğrudan taş oluşumuna neden olmaz. Maden suları, normalde tüketilen içme sularına göre daha düşük pH'ya sahiptir. Böbrekte taş hastalığı olan kişilerin pH'sı yüksek su tüketmesi önerilir.

Kum döken ne yemeli?

Bu durumu önlemek için beslenmenizde bol bol kalsiyum ve D vitamininden zengin besinlerle beslenmeye çalışın. Süt, yoğurt, çökelek, kurubaklagiller, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve incir kalsiyum açısından zenginken; somon, sardalya, mezgit, yumurta sarısı ve peynir de D vitamininden zengindir.