Insanlar

Ceviz kabuk aşısı

Cevizlerde kabuk aşısı diğer meyve ağaçlarından farklı olarak anaçlar patladıktan sonra yapılır. Buda Nisan ayının son haftası ile 10 Mayıs tarihleri arasıdır. Aşı kalemleri gözler uyanmadan Mart ayı sonunda alınmalıdır. Öncelikle aşı kalemi alacağımız ağaçlarda herhangi bir hastalık ve zararlı bulunmamalıdır.16-Mar-2017

Kabuk arası aşı nasıl yapılır?

Kabuk aşısı, kalınlaşmış anaçlara (çapları 25-30 cm olan dallara) su yürüdükten ve kabuk odundan kolayca ayrılabildikten sonra tatbik edilir. Anaç düzgün olarak kesilir ve üzeri perdahlanır. Kalemler 10-15 santim boyunda 2-3 gözlü olurlar.

Ceviz göz aşısı ne zaman yapılır?

Ceviz ağacında en iyi tutma oranı Mart ve Ağustos ayında yapılan yama göz aşısıdır.

Kabuk altı kalem aşı ne zaman yapılır?

Kalem aşısı genellikle toprağın uyanmaya başladığı, sıcaklığın 10'lu derecelerin üzerine çıktığı, anaç'da kambiyum dokularının gelişmeye başladığı zamanlarda yapılır.

Ceviz aşı bandı ne zaman sökülür?

Aşı bağı 15 gün sonra açılır veya kesilir.

Cevizlerde kabuk aşısı nasıl yapılır?

Cevizlerde kabuk aşısı diğer meyve ağaçlarından farklı olarak anaçlar patladıktan sonra yapılır. Buda Nisan ayının son haftası ile 10 Mayıs tarihleri arasıdır. Aşı kalemleri gözler uyanmadan Mart ayı sonunda alınmalıdır. Öncelikle aşı kalemi alacağımız ağaçlarda herhangi bir hastalık ve zararlı bulunmamalıdır.

Aşı macunu nasıl hazırlanır?

Bir spatula veya çubuk yardımı ile aşı yapılan yere sürülür. Turunçgillerde gövde zamklanma hastalığını (Phytopthora citrophthora) önlemek için önce yara yeri temizlenir ve üzeri pürmüz alevi ile yakıldıktan sonra aşı macunu sürülür. Aşı macunu, kuru ve ılık yerlerde saklanmalıdır.

Cevize göz aşısı yapılır mı?

Yama Göz Aşısı: Ceviz fidanları için yama göz aşısı yapılmaktadır. Bu aşı yapılmadan önce çöğürün kabuk verip vermediği kontrol edilir. Sonrasında çöğürler aşıya gelir ise aşıdan bir hafta önce sulama yapılmalıdır.