Insanlar

Dağ çileği tarifi

Dağ çileği ne yapılır?

Dağ çileği, oldukça küçük boyutlarda olan bir yabani çilektir. Taze olarak toplanıldığı gibi yenilebilen dağ çileği aynı zamanda da reçeli yapılarak ve şurubu yapılarak da tüketilebilmektedir. Dağlarda ve doğal ortamlarda yetişmekte olan bir çilek türüdür. Oldukça lezzetli ve sağlıklı bir meyve türüdür.

Dağ çileği kaç dakika kaynatılır?

-Yıkanan dağ çileği tencereye alınır ve üzeri şekerle kaplanıp kapağı kapatılıp 1 gece bekletilir. -Ocağa alınıp yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirilir. -İnmesine yakın limon suyu damlatılıp ocaktan alınır. -İlk sıcağı geçtikten sonra kavanoza koyun ve ters çevirin.

Dağ çileği kurusu nasıl yapılır?

Dağ çileğini kurutmak ise oldukça basit. Olgunlaşınca topladığınız ya da satın aldığınız doğal dağ çileklerini yıkayıp kurumasını bekleyin. Sonrasında bir tepsi içine hepsini tek tek dizin, güneş alan bir yerde tamamen kuruyana kadar dağ çileklerini bekletin.

Dağ çileği kilosu ne kadar?

Halk arasında orman çileği olarak bilinen, daha çok reçel ve marmeladı yapılan organik dağ çileğinin kilosu Ordu'nun Fatsa ilçesinde 100 TL'den satılıyor.

Dağ çileği ne işe yarar?

Dağ çileğinin faydaları C vitamini açısından oldukça zengin olan dağ çileğinin, sigaranın yarattığı damar tahrip edici özelliği azalttığı biliniyor. Ciltteki sivilce ve aknelere iyi geliyor. İdrar söktürücü, romatizma ağrılarını azaltıcı etkisi var. Sinirleri kuvvetlendirip, bağırsak kurtlarını döker ve ateş düşürür.

Kocayemiş den ne yapılır?

Öğütülmüş hali bal ile karıştırılarak tüketilebiliyor. Taze hali birçok tatlı tarifinde tıpkı diğer meyveler gibi kullanılıyor. Klasik çilek gibi reçeli, marmelatı da yapılabiliyor. Kocayemiş bitkisinin meyveleri dışında yaprakları da kurutularak bitki çayı olarak değerlendirilebiliyor.

Dağ çileği marmelatı nasıl yapılır?

Mayıs Çileği (dağ çileği) Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Çilekleri bol suyun içinde yıkayıp süzüyoruz.
  2. Tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatıyoruz. Çok koyu bir bal elde ediyoruz.
  3. Kaynamaya başlayınca limonu içine sıkıp ardından kaynayan balımızın içine çilekleri atıyoruz.
  4. 10 dakika kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz.

May 18, 2013