Alet

Dilekçe örneği üniversite

Üni dilekçesi nasıl yazılır?

Dilekçede genel olarak bulunması gereken 6 temel öğe vardır.

  1. Tarih.
  2. Makam adı (Gerekirse ili veya açık adresi yazılmalıdır. …
  3. Metin (Açık ve anlaşılır bir üslupla yazılmalı)
  4. İmza (Hazırlayan kişiye ait olmalı)
  5. Dilekçeyi yazan kişinin adı
  6. Dilekçeyi yazan kişinin adresi (İletişim bilgileri)

Resmi bir kuruma dilekçe nasıl yazılır?

Dilekçeler düz beyaz çizgisiz kâğıda yazılır. Dilekçe yazarken mavi renkli kalem kullanmalıdır; kurşun kalem kullanmamalıdır. Dilekçelerde İmla Kılavuzunda yer alan kısaltmalar dışında kısaltma kullanılması zorunlu ise, kısaltmanın geçtiği ilk bölümde parantez içerisinde kısaltmanın uzun okunuşu yazılmalıdır.

Devlet kurumuna dilekçe nasıl yazılır?

Dilekçe hangi kurumu ilgilendiriyorsa ona hitap edilerek başlanmalıdır. Başlık ve konu eksiksiz olmalı ve sağ üst köşeye tarih atılmalıdır. Başlık tarihin alt kısmında yer almalı ve ardından metin yazılmalıdır. Dilekçeler yazım ve noktalama kurallarına uygun resmi bir dille olmalıdır.

Dilekçe nasıl biter?

Üst makamın bir sorunu çözmesi, bir işlemi başlatması isteniyorsa "Gereğini saygılarımla arz ederim.", Yapılacak bir işlem için izin isteniyorsa " İzninizi saygılarımla arz ederim" gibi saygı ifadeleriyle son bulmalıdır.

Üniversite rektörlüğüne nasıl yazılır?

Doğru kullanımı Rektörlüğe şeklinde olmalıdır.

Dilekçe Yazım Kuralları Nelerdir?

Dilekçe: Bir isteği, bir şikâyeti duyurmak veya herhangi bir konuda bilgi vermek için resmî veya özel kurum ve kuruluşlara, gerçek ve tüzel kişilere yazılan imzalı başvuru yazısıdır. Her Türk vatandaşının resmî kurumlara dilekçe verme hakkı vardır ve bu hak anayasa teminatı altındadır.

Iyi bir dilekçe nasıl yazilir?

Dilekçe görseli nasıl olmalı? Dilekçenin hitap kısmı mutlaka büyük harfle ve koyu yazılmalıdır. Yazılan dilekçe ortalanmalı, sayfada belli bir ahenk içinde durmalıdır. Dosya numarası, davacı, davalı, vekili, konu, açıklamalar kısımları aynı hizada ve yine koyu renkli ve büyük harflerle yazılmalıdır.