Konum

Doğurganlık döneminde akıntı

Yumurtlama günleri, gebe kalma günleri yaklaşırken akıntı artar, kıvamı incelir ve görünümü de berraklaşır. İki parmak arasında yapışkan şekilde uzayabilir. Vajinadan "ıslaklık" olarak hissedilen bu ortamda spermler rahatlıkla vajina içinde 3-5 gün yaşayabilir, rahim içine geçer ve yumurtayıde dölleyebilirler.18-Mar-2021

Vajinadan beyaz akıntı gelmesi yumurtlama belirtisi mi?

Bu akıntılar yumurtlama ve hamilelik döneminde ve cinsel uyarılma esnasında oluşmaktadır. Süt beyazı ve krem kıvamında; Özellikle kadınlarda adet gününden bir hafta ya da bir kaç gün önce görülen bu akıntılar, bir tür vajinal yağlanma olarak da kabul edilmektedir.

Yumurtlama döneminde akıntı nasıl olur?

Ovülasyon dönemi belirtileri arasında yer alan bir diğer değişim de servikal mukus olarak tanımlanan vajinal akıntıda görülen değişimdir. Adet döngüsünün ortasına denk gelen yumurtlama dönemi yaklaştıkça, vajinal akıntının hacmi artar. Servikal mukus belirgin olarak kaygan, şeffaf ve uzayan yapıdadır.

Dogurgan oldugunu nasil anlariz?

Adet kanamalarınız düzenliyse Eğer 25- 35 günde bir regl oluyorsanız, bu sizin doğurgan bir kadın olduğunuzu gösterir. Güney Pasifik Üreme Merkezi'nde bir doğum uzmanı olan Dr. Wendy Chang, bu güvenilir işaretin kadının her ay yumurtladığı anlamına geldiğini söylüyor.

Yumurtlama dönemi akıntı ne kadar sürer?

Ovulasyon Belirtileri Kaç Gün Sürer? Yumurtanın olgun hale gelip folikülden çıkması, yaklaşık olarak 6 gün kadar sürse de, yumurtlamanın gerçekleşmesi yaklaşık şekilde 1 gün sürer. Bundan ötürü yumurtlama dönemi belirtileri kaç gün sürer sorusuna verilecek en doğru cevap, yaklaşık şekilde 24 saat sürer.

Akıntı başladıktan sonra kaç gün sonra yumurtlama olur?

Yumurtlama olgun bir yumurta yumurtalıktan salınarak döllenmeye hazır olacak şekilde fallop tüpünden aşağı itildiği zaman gerçekleşir. Yumurtlama genellikle bir sonraki adet başlangıcından 14 gün önce gerçekleşir, ancak adetinizden önce 12 ila 18 gün arasındaki dönemde meydana gelmesi de normaldir.

Sümüksü akıntı yumurtlama belirtisi mi?

Bu fizyolojik vajinal akıntı, yumurtlama dönemi yaklaştıkça iç çamaşırlarını ıslatacak kadar artabilir. Yumurtlama gününde yumurta akı kıvamında, çekince uzayan, sümüksü ve şeffaf bir görünüm alır. Her ne kadar aşırı miktarda olabilse de, fizyolojik akıntı renksiz, kokusuzdur; kaşıntı ve tahriş yapmaz.

Yumurta akı gibi akıntı ne zaman olur?

Fizyolojik akıntı adet döngüsünün her gününde var olabileceği gibi yalnızca belli günlerde ortaya çıkabilir. Yumurtlama döneminde rahim ağzından yumurta akı kıvamında, lastik gibi uzayabilen berrak bir sıvı salgılanır ve bu sıvı kadın tarafından çoğunlukla hissedilerek “akıntı” olarak nitelendirilir.