Yazılarımız

Enerji sistemleri mühendisliği imza yetkisi 2018

Enerji Sistemleri Mühendisliği imza yetkisi var mı?

Yeni bir bölüm oluşumuz, odalardan hak paylaşımı konularında yasal düzenlemeler gerçekleştirilmemesi, bir odamız bulunmadığı gibi başlıca nedenlerden dolayı şuan için Enerji Sistemleri Mühendisleri'nin imza yetkisi yoktur!

Enerji Sistemleri Mühendisi hangi odaya kayıt olur?

Enerji sistemleri mühendisleri olarak odamız bulunmadığı için şu anda makine mühendisleri odasına kayıt oluyoruz ve imza yetkilerimizi makina mühendisleri odasının düzenlemiş olduğu eğitimler ile alıyoruz. Peki makine mühendisleri odasının bizlere vermiş olduğu imza yetkileri nelerdir?

Enerji Sistemleri Mühendisliği nedir ne iş yapar?

Enerji sistemleri mühendisi, çeşitli enerji kaynaklarını en verimli şekilde kullanılabilir hale getirirken bilgi toplar, çeşitli hesaplamalar yapar, tasarımları için simülasyon programları kullanır, bu çalışmalarını raporlar ve gerektiğinde bu çalışmalarını sunar ve tüm çalışmalarının kalite kontrol süreçlerini takip …

Elektrik mühendisi hangi belgeleri almalı?

ElektrikElektronik Mühendisleri 3 tür SMM belgesi (ya da genel adıyla imza yetkisi) alabilirler: 1-) Asansör SMM belgesi, 2-) Elektrik 1 kV Altı Tesisler için SMM Belgesi, 3-) Elektrik 1kV üstü ve 1kV altı tesisler SMM belgesi.

Otomotiv mühendisliği imza yetkisi var mı?

Otomotiv mühendislerinin makine mühendisleri gibi imza yetkileri olmamakla birlikte, bu fazla bir dezavantaj değildir. İmza yetkisi genellikle tasarım projesi yapan küçük boy firmalarda yapılan projeyi onaylamak için geçerlidir. Onun için bu firmalar kadrolarından en az bir makine mühendisi bulundurmak zorundalar.

Mekatronik mühendisliği mezunları ne iş yapar?

Mekatronik mühendisleri, bankamatik, çamaşır veya fotokopi makinesi gibi tüketim mallarından ameliyatlarda yararlanılan hassas robotlar veya otomatik üretim tezgahları gibi karmaşık cihazlara uzanan geniş bir yelpazede yer alan gelişmiş elektromekanik cihazların tasarım ve kontrolü ile uğraşırlar.

Mühendis oda kaydı zorunlu mudur?

6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yasasının 33. maddesine göre Türkiye'de mühendis ve mimarlık yapan herkesin ilgili Odaya üye olması zorunludur. Üyelik, kamu kesiminde asli ve sürekli kadroda çalışan kamu personeli için tercihe bırakılmıştır.