Genel

Erzurum ketesi nasıl olur

Erzurum ICLI ketesi nasıl yapılır?

İçli Erzurum Ketesi (Yapımı Çok Kolay) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ilık süt, toz şeker, maya karıştırılır.
  2. Yumurta akı, sirke, sıvı yağ, yoğurt eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
  3. Bir bardak un ve unun üzerine tuz, kabartma tozu eklenir.
  4. Kalan un azar azar eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.

Erzurum kete nedir?

Erzurum Ketesi Hamurlar rulo haline getirilip küçük parçalara bölünür, daha sonra kesilen bu parçaların iki tanesi birleştirilmek şartıyla arasına isteğe göre ceviz, un kavurması, peynir (istenirse çikolata) koyulur ve hamur, yağlanmış tepsiye konulup yüksek ayarlı fırına verilerek pişirilir.

Kete hamurunun içine ne konur?

Hamuru için:

  1. 2 adet yumurta (sarıları üzeri için beyazları içine)
  2. 1 su bardağı ılık süt.
  3. 1 su bardağı ılık su.
  4. Yarım su bardağı sıvı yağ
  5. 1 tatlı kaşığı kuru maya.
  6. 1. 5 tatlı kaşığı tuz.
  7. 1 tatlı kaşığı toz şeker.
  8. Aldığı kadar un.

Feb 5, 2018

Ağrı ketesi nasıl yapılıyor?

İlk olarak iç malzemeleri bir tavada kavruk kokusu çıkana kadar kavuruyoruz ve bir kenara bırakıyoruz. Daha sonra un, tuz, maya ve 1 litre sütü karıştırıp 1 litre suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan, kulak yumuşaklığı kıvamında, bir hamur olacak. Bekletmeden portakal büyüklüğünde bezeler olarak çıkarın.

Erzurum Ketesinin hamuruna ne konuluyor?

Erzurum Ketesi (Orjinal Tarif) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı su (oda sıcaklığında) 2 su bardağı sıvı yağ 1 litre süt. 1 paket yaş maya.

Cevizli kete hamuru nasıl yapılır?

Cevizli Kete Tarifi Nasıl Yapılır? Bir kaba mayayı ılık suyu, ılık sütü, tuzu ve şekeri alıp karıştıralım. Ardından sırasıyla yumurta akı, yoğurt, sıvı yağ, margarin ve unu da katıp, ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 30dk mayalanması için bekletiyoruz.

Kete nin içinde ne var?

Erzurum Icli KetesiKete nasil yapilir tarifi

  • 2 bardak süt.
  • 1 bardak siviyag.
  • 1 adet yas maya ( 40gr )
  • 6 bardak un.
  • 250 gr tereyagi.
  • 2 bardak un.
  • 1 yumurta.

Apr 9, 2016