Konum

Etsiz kapuska tarifi

Zeytinyağlı lahana yemeği nasıl yapılır?

Kapuska (Zeytinyağlı) Tarifi Nasıl Yapılır? Lahanayı yapacağımız tencereye yağı ekleyip yemeklik doğradığımız soğanları, ardından salçayı ve pul biberi ekleyip kavurun. Doğradığımız lahanaları tencereye alın karıştırarak kavurun. Tencerenin kapağını kapatıp su eklemeden 5-10 dakika ara ara çevirerek pişirin.

Etsiz lahana yemeği nasıl yapılır?

Pratik ve nefis kapuska yemeği etli ya da etsiz tüketilebilmektedir….Etsiz Kapuska Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye tereyağını koyalım. …
  2. Üzerine sıra ile soğan, domates salçası ilave edelim ve kavuralım.
  3. Ardından doğranmış lahana ilave edelim ve karıştıralım.
  4. Tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte pişirelim.

Ekşili kapuska nasıl yapılır?

Kapuska Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yeteri kadar yağı koyup, yemeklik doğranan soğanları ve biberi kavuruyoruz.
  2. Üzerine salçaları ilave edip, karıştırıyoruz.
  3. Yıkayıp doğradığımız lahanaları, pirinci, nar ekşisini, tuzunu ve karabiberini de ekleyip, tencerenin kapağını kapatıyoruz.

Kapuska yaparken lahana yıkanır mı?

Kapuska yemeğini yaparken lahanalar tekrardan pişirileceği için en başta haşlarken tamamen yumuşayana kadar haşlamamalısınız.

Beyaz lahana ile hangi yemekler yapılır?

Beyaz Lahanayı Sevmeyenlerin Bile Afiyetle Yiyeceği Kadar Lezzetli 11 Farklı Lahana Tarifi

  • Muska Lahana Sarma Tarifi.
  • Lahana Çorbası Tarifi.
  • Coleslaw Tarifi.
  • Lahana Sarması Tarifi.
  • Beyaz Lahana Turşusu Tarifi.
  • Lahana Yemeği Tarifi.
  • Lahana Kavurması Tarifi.
  • Lahana Güveci Tarifi.

Nov 9, 2020

Lahana yemeği nasıl yapilir?

Domatesler çok hafif yumuşayana kadar 2-3 dakika kavurun. Daha sonra tencereye doğranmış beyaz lahanayı, damak tadınıza göre tuz, karabiber ve kırmızı pul biber koyun. Son olarak lahananın üzerine 2-3 su bardağı sıcak su döküp, karıştırın. Ardından yemeği kaynamaya bırakın.

Ekşili lahana yemeği nasıl yapılır?

Ekşi Lahana Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Turşuyu kevgire alarak suyunu süzdürüyoruz.
  2. Soğanı küçük küçük doğrayarak tencerede yağla birlikte kavuruyoruz.
  3. Kıymayı ekleyip biraz da onunla kavurduktan sonra salçasını ilave ediyoruz.
  4. Lahanalarımız çok iriyse biraz doğrayarak küçültüyoruz.