Uzman Not Defteri

Gaziantep baklavası nasıl yenir

Baklava ters çevrilerek ağza alınır. Baklavanın alt kısmı damağa gelir. Baklavanın yağı ve şıralı kısmı ağızda dağılır. Baklava asla hamur olmaz.

Baklava nasil yenmeli?

Önce baklava dilimini elinize alıp ters çevireceksiniz. Böylece dilimin alt kısmında yoğunlaşan şurup, üst kısma doğru geçecek ve baklavanın altıyla üstü arasında tat dengesi sağlanacaktır. Sonra baklavayı tek hamlede dilinizin üzerine yerleştirip üst damaktaki tatlı duyularını harekete geçirerek afiyetle yiyeceksiniz.

Baklava neden ters yenir?

– el yordamıyla kavranan baklava ters çevrilir. burada amaç ballı kısmın damağa değmesiyle alınan tadın artmasıdır. böyle yenilmesine ait aldığım duyumlardan başka biri de,; ters çevrilerek yenen baklavanın ağızda daha rahat kavranması nedeniyle, ağzın temizlenmesinin daha da kolaylaştığı.

Baklava sıcak mı yenir soğuk mu?

bildiğimiz klasik baklava ılık yenir. soğuk olarak tüketilmesi tavsiye edilmez.

Baklava nasil ikram edilir?

Öncelikle baklava yemeden önce suyunuzdan bir yudum içmenizi tavsiye ediyoruz. Tercihe göre ister baklava dilimini elinize alarak, isterseniz de çatalı baklavanın ön kısmına batırarak baklavayı ters çevirin. Baklavanın alt kısmı damağınıza gelecek şekilde ağzınıza alın ve yemeye başlayın.

Baklava soğuk şerbet sıcak dökülür mü?

Şekerpare gibi kurabiyeyi andıran şerbetli tatlılarda şerbetin sıcak, tatlının da sıcak olması gerekiyor. Ancak baklava gibi yufkalı tatlılarda tatlı sıcakken şerbetin oda sıcaklığında soğumuş olması gerekir.

Antep baklavası ısıtılır mı?

Oda sıcaklığından saklanması tavsiye edilen baklava, kış aylarında hafif ısıtılarak da tüketilebilir.

Baklavanın yanında ne ikram edilir?

şerbetli tatlıların ve helva cinsinin yanına tuzsuz ayran çok iyi gider. şekersiz çay veya kahve de iyi giden şeylerdendir. ama kola veya başka bir şekerli içecek tercihi tam bir ağız tadı fukaralığı, yeme içmeyi bilememe cehaletinin nirvanasıdır.