Insanlar

Görsel sanatlar dersi çalışma örnekleri

Görsel sanatlar dersinde neler yapılabilir?

Görsel sanatlar dersinde neler yaptırabilirim ?

  • Öğrencilerle müze sanat galerileri ziyaretleri yapmak,
  • görsel sanatların herhangi bir dalında yetenekli öğrencileri keşfetmek ve öğrencileri yönlendirmek,
  • öğrencinin duygu ve düşüncelerini güzel sanatlar materyalleri ile dışa vurmasını sağlayıcı çalışmalar planlamak,

Görsel sanatlar dersi ne demek?

Görsel Sanatlar derslerinde; desen bilgisi ve görsel algılama, resimde şekil ve yüzey, kompozisyon, renk, resim teknikleri verilirken, Teknoloji Tasarımı dersinde ise farklılıkları bulma, hayal kurma, sorgulama, yaratıcı düşünme, akıl yürütme süreçleri vurgulanmaktadır.

Görsel sanatlar nasıl bir ders?

Sanatın özgürlük olduğunu kavratmak ve Diğer dersleriyle ilişkilendirerek çok yönlü bakış açısı kazandırmaktır. … Resim genel anlamda bireyin iç dünyasının kâğıt üzerine aktarılmış biçimi ve zihinsel gelişim göstergesidir.

Görsel sanatlar neleri kapsar?

Görsel sanatlar göze hitap eden ürünler çıkaran sanatlardır. Seramik, resim, heykel, tasarım, fotoğrafçılık, çini ve mimarlık bu sanatlara örnek olarak verilebilir. Gösteri sanatları, kavramsal sanat ve dikiş gibi farklı sanat türleri de görsel ögeler barındırmaktadır.

Görsel sanatlar dersinin önemi nedir?

Görsel sanatlar dersi öğretim programına (1-8. sınıflar) bakıldığında görsel sanatlar dersinin amaçları şu şekilde belirtilmektedir: Görsel okuryazarlık, algı ve estetik bilincine sahip, görsel sanatlar alanındaki temel kavram ve uygulamalar konusunda bilgi, beceri ve anlayışa sahip, görsel sanatlar ile ilgili …

Görsel sanatlar dersi niçin gereklidir?

Resim sanatı, çocukların zekasını geliştiriyor. Araştırmalar gösteriyor ki sanat, çocukların beyin aktivitesinde gelişme göstermesine katkı sağlıyor. Resim derslerinde çeşitli sanat eserleri detaylarıyla tartışılır. Bu yolla çocuklar kendilerini iyi bir şekilde ifade etmeyi öğreniyorlar.

Görsel sanatlar deyince aklımıza ne gelir?

Sözgelimi “görsel sanatlar” (plâstik sanatlar), göze ve görmeye dayanan sanatları, resim, heykel, mimari gibi dalları bir grupta topluyor. Fonetik sanatlar, müzik ve türleri ile edebiyatı; ritmik sanatlar ise, hem görme ve hem de hareketle ilgili olan sinema, opera gibi sanatları kapsamaktadır.