Alet

Hazır yufkadan kolay börek

Hazır yufkadan börek sosu nasıl yapılır?

Dilerseniz süt-soda-sıvı yağ- yoğurt, yoğurt-soda-sıvı yağ yumurta ya da yoğurtla sütü birlikte de kullandığınız soslar hazırlayabilirsiniz. Bu sosun içine dilerseniz sıvı yağ yerine eritilmiş tereyağı da ekleyebilirsiniz. Ardından güzelce çırpıp yufkalarınızın her katına döküp yayın.

Börek sosu yoğurt mu süt mu?

— Sosta süt kullanmak böreğin kurumadan çıtırlaşmasını sağlayacaktır. Sütünüz yoksa yoğurt da kullanabilirsiniz. … Hatta bu şekilde üzerini streç filmle kapatıp bir gece buzdolabında dinlendirmek yufkaların sosu iyice çekmesini sağlayacaktır. Bu şekilde yumuşayan yufkalar kurumadan pişecektir.

Hazır yufkayla ne yapabilirim?

  1. #2 Kebap Çatlatan Yufkalı Rulo Köfte (Mantı Tadında, videolu) …
  2. #3 10 DAKİKADA Peynirli Zarf Böreği Tarifi – Çok kolay bir tarif. …
  3. #4 Yufkadan Pizza Tarifi. …
  4. #5 Pırasa Böreği (videolu) …
  5. #6 Bebek Lahmacun (Hazır Yufka İle) …
  6. #7 Yalancı Boyoz Böreği. …
  7. #8 Çıtır Çıtır Ispanaklı Peynirli Dilim Börek (videolu)

Sodalı yalancı su böreği nasıl yapılır?

Sodalı Yalancı Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce sosumuzu hazırlıyoruz.yağ, yoğurt, yumurta ve soda bir kap içinde karıştırılır.
  2. Sonra fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz.
  3. Hazırladığımız sosu 1/4'ini kağıt üzerine döküyoruz.
  4. Bir adet yufkayı kenarları tepsiden taşacak şekilde seriyoruz.

Hazır yufkanın börek üzerine ne sürülür?

Böreğin üzerine yumurta sürdüğünüzde daha güzel kızarır, ama evde yumurtanız yoksa aynı etkiyi elde etmek için biraz yoğurt, bir çorba kaşığı sıvı yağı karıştırarak böreğinizin üzerine sürebilirsiniz. Börek iç malzemesi, tepsiye, en az iki yufka döşendikten sonra konulmalıdır.

Böreğin yumuşak olması için ne yapmak gerekir?

Süt. Yufkalarınızı sütle ıslatırsanız börekleriniz hem daha lezzetli hem de kıvamlı olur. Süt böreğinizin yumuşacık olmasında büyük rol oynar.

Böreğim neden kuru oldu ne yapmalıyım?

Yapmanız gereken şey tencereye bir miktar su koymak ve suyu kaynatmak. Sudan buhar çıkmaya başladığında tencerenin üstüne bir süzgeç koyun. Bu süzgeç su buharının yukarı çıkmasını sağlayacak ve böreklerin düşmesine engel olacaktır. Süzgeci yerleştirdikten sonra kuru böreklerinizi süzgecin üzerine yerleştirin.