Konum

Istifa edersem işsizlik maaşı alabilir miyim

Kendi isteğiyle ayrılan kişi işsizlik maaşı alabilir mi?

İşsizlik maaşı, kendi isteği dışında işten çıkartılan ve gerekli şartları karşılayan kişilere sunulan bir sosyal yardım politikasıdır. Normal şartlar altında kendi isteğiyle işten ayrılan, yani istifa eden SGK çalışanlarının bu yardım politikasından faydalanmaları söz konusu değildir.

İşten ayrıldıktan sonra işsizlik maaşı nasıl alınır?

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine başvurmak gerekmektedir. Başvuru, İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapılabilir.

İşsizlik maaşı alabilmek için hangi kodla çıkış yapılmalı?

  • Deneme süreli iş sözleşmesinin işverence feshi – Alamaz.
  • Deneme süreli iş sözleşmesinin işçi tarafından feshi – Alamaz.
  • Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işçi tarafından feshi (istifa) – Alamaz.
  • Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi – Alır.

3600 den ayrılan işsizlik maaşı alabilir mi?

Hayır alamaz. Birincisi talebin dürüstlük kuralına uygun olması ikincisi de yasal sürelere uygun olması şartı aranır.

Kendi isteğimle işten ayrılırsam nasıl tazminat alırım?

Yürürlükte bulunan yasal düzenlemeler gereği, işten kendi isteğiyle ayrılan (istifa eden) işçinin kıdem tazminat talep hakkı bulunmamaktadır. Fakat işçi, “İş mevzuatında gösterilen haklı bir sebep” ileri sürerek işyerinden ayrılırsa, işi kendi bırakmış olsa dahi kıdem tazminatına hak kazanacaktır.

İşsizlik maaşı hangi hallerde alınır?

İşsizlik maaşı alma şartları arasında; hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak, hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak da bulunuyor.

İşsizlik maaşı kimler alabilir?

İşsizlik maaşını kimler alabilir? … Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak. Hizmet akdinin feshinden önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış olmak. Son 3 yıl içinde en az 600 gün süre ile sigorta primi ödemiş olmak.