Konum

Kadın hastalıkları bölümü

Kadın hastalıklarına hangi bölüm bakıyor?

Kadın hastalıkları ve kadın üreme organ yapıları ile ilgilenen Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanlık alanı, bir tıp dalı olan "Jinekoloji ve Obstetrik" branşını ifade etmektedir.

Kadın hastalıkları ne olabilir?

Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümü, kadın hastalıkları ve gebelik dışında, pediatrik – ergen jinekolojisi, jinekolojik kanserler, ürojinekoloji, üreme sağlığı, yüksek riskli gebeliklerin takibi, cinsel fonksiyon bozuklukları, menapoz, jinekolojik operasyonlar gibi konularda modern tıbbın tüm olanakları ile hizmet veren …

Jinekolojik muayenede nelere bakılır?

Jinekolojik muayenede öncelikle kadının dış genital organları gözle incelenir. Bu sırada dış dudaklarda, kitleler ve sert dokular varsa akıntının rengi, görünümü, kızarıklık ve şişlik olup olmadığına bakılır. Daha sonra vajen ve rahim ağzına spekulum denen aletle gözle bakılarak incelenir.

Jinekolojik muayene kaç yaşında yapılır?

18 yaşına gelen her genç kızın mutlaka jinekolojik kontrole gitmesini tavsiye eden Op. Dr. Seval Taşdemir; “Jinekolojik muayene ağrıya yol açmayan kolay ve beş dakikadan fazla sürmeyen bir işlem. Genç kızlar muayenelerini asla ertelememeliler.

Jinekolojik muayene hangi durumlarda yapılır?

Jinekolojik muayene genellikle adet kanamasının olmadığı bir zamanda gerçekleştirilir. … Gerekli olan her durumda ve özellikle de acil durumların aydınlatılabilmesi için kanamalı olunan durumlarda da dahil her zaman jinekolojik muayene yapılabilir.

Jinekolojik hastalıklar nelerdir?

Jinekolojik hastalıklar

  • İdrar Yolu Sorunları ve Sistit.
  • Rahim Ağzı Yaraları
  • Rahim Ağzı İltihabı (Servisit)
  • Rahimin Ters Durması
  • Rahim Ağzında Naboth Kistleri.
  • Yumurtalık Kistleri.
  • Hormon Hastalıkları ve Polikistik Over.
  • Mantar Enfeksiyonları ve Diğer Vajinitler.

Rahimde bir sorun olduğu nasıl anlaşılır?

Belirtileri arasında, fazla kanamalar, uzun veya daha sık adet görmeler, adet dışı kanamalar, karın krampları, kansızlık, karın bölgesinde ve ilişki sırasında ağrılar, idrar yapmada zorluk ya da sık idrara çıkma, kabızlık gibi birçok nedeni olabilir.