Yazılarımız

Kadayıflı muhallebi tatlısı

Kavrulmuş kadayıftan kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

Ayrı geniş bir tavaya terayağı ve şeker eklenir. Terayağı hafif eritince parçaladığımız kavrulmuş kadayıf ve cevizler eklenir. Kısık ocakta 3-4 dk kavrulur. Muhallebi ve kadayıf her ikisi de ılıkken ister borcam ister bardaklara en altta kadayıf üzerine muhallebi tekrar kadayıf eklenir ve tamamdır.

Kadayıflı muhallebi malzemeleri nelerdir?

Muhallebi için malzemeler:

  • 1 litre süt.
  • Yarım su bardağı toz şeker.
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un.
  • 1 yumurta.
  • 1 paket vanilya.
  • 1 paket krem şanti.

Apr 22, 2014

Sütlü kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

Kadayıf fırındayken bir tencereye şekeri, sütü ve suyu alıp, bir taşım kaynatın. Bu sırada karıştırmayı unutmayın. Ardından ocaktan alıp ılımaya bırakın. Fırından çıkardığınız kadayıfın üzerine ılık olan şerbeti dökün.

Kuru tel kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

500 gr. KRAL Kurutulmuş Tel Kadayıf. 1.2 kg şeker (7 su bardağı)…Hazırlanışı:

  1. Tüm şerbet malzemelerini (şeker, su, limon) uygun bir tencereye koyarak kaynatılır.
  2. Eğer şerbeti süt ile yapacaksanız içine limon suyu ve su ilavesi yapmayınız!
  3. Şerbet yaklaşık 5 dakika kaynatılır. …
  4. Şerbet 40-50 dakika ılımaya bırakılır.

Kavrulmuş Kadayıfla hangi tatlılar yapılır?

Kadayıflı 10 Nefis Tarif

  • Baklava Yufkasında Fıstıklı Kadayıf. Şerbetli ve klasik iki tatlıyı bir araya getiren bu tarif hem görsel olarak zengin hem de çok pratik. …
  • Kadayıflı İrmik Tatlısı …
  • Tel Kadayıf Tatlısı …
  • Yufkalı Kadayıf Sarma. …
  • Muhallebili Kadayıf. …
  • Pudingli Kadayıf. …
  • Sütlü Kadayıf Tatlısı …
  • Kupta Muhallebili Kadayıf.

Hazır kadayıf kavrulur mu?

Bir taraftan aldığımız hazır kadafıyı iki kaşık terayağıyla kavuruyoruz. Yaklaşık beş dakika karıştırarak kavurduğumız kadayıfa 3 yemek kaşığı şeker koyup karıştırmaya devam ediyoruz.

Kadayıf için muhallebi nasıl yapılır?

Muhallebiyi hazırlamak için, derin bir tencerede 1 litre sütü, 3 yemek kaşığı unu, 3 yemek kaşığı nişastayı, 1 su bardağı toz şekeri ve 1 adet yumurta sarısını orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamını aldıktan sonra ocaktan alarak, 10 dakika soğumaya bırakın.