Insanlar

Kek tarifi püf noktaları

Kek yaparken kullanılacak tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Kuru malzemeler (un, kakao, kabartma tozu, vanilin) elenmeli. Kek yaparken kullanılacak olan kase, çırpma teli, mikser ucu ya da mikser haznesi kuru olmalı. Yumurtaların, süt ürünlerinin ve kullanılacaksa kabartma tozunun taze olmasına dikkat edilmeli.Sep 12, 2021

Kek yaparken yumuşak olması için ne yapmalı?

Yumuşak Kek Yapmanın Püf Noktaları Keki yumuşak veya kuru yapan malzemeler elbette süt ve yağ gibi ıslak malzemelerdir. Yumuşak kek yapmanın püf noktaları doğru miktarda yağ kullanmak ve pişirme süresini doğru bir şekilde ayarlamaktır. Yağı az gelen bir kek normalden daha kuru ve sert olur.

Çok güzel kek nasıl yapılır?

Fırını önceden ısıtmayı unutmayın Keki yapmaya başlamadan önce fırınınızı klasik bir kekin pişme derecesine yani 180 dereceye getirin. Isıtmaya başlayın. Kekinizi soğuk bir fırına vermeyin. Sıcak fırında pişirilmiş kekler, hacimli, düzgün dokulu, iyi pişmiş keklere dönüşür.

Kek de süt mü yoğurt mu?

Kısaca üzerinden geçecek olursak; baharatlı ya da sade, puf puf kabaran ve daha az şekerli kekler için süt, yoğun ve nemli kıvamlı, şerbet ya da sos kullanacağınız, içerisine aroma ilave edeceğiniz kekler için ise yoğurt kullanmanızı öneririz.

Tepside kek nasıl kabarır?

Sade Tepsi Keki Nasıl Yapılır? Püf Noktaları

  1. Kullandığınız kek malzemeleri oda sıcaklığında beklemiş olursa kekiniz daha iyi kabarır.
  2. Un, kabartma tozu gibi katı malzemeleri eleyerek eklediğinizde kek harcı daha pürüzsüz bir kıvam alacaktır.

Kek en güzel hangi ayarda pişer?

Kek tariflerinde çoğu kez fırının dereceleri farklı ayarlanıyor. Fakat fırında kek pişirirken derece 180 olmalıdır. 180 derecelik fırınınızda kekiniz pişerken sürekli olarak kapağını açıp kontrol etmemelisiniz.

Kek sıcak fırına mı atılır soğuk fırına mı?

Fırını önceden ısıtmıyorsunuz Tarifte aksi denmediği takdirde kekler önceden ısıtılmış fırında pişirilmeli. … Önceden ısıtılmış fırına giren kek aniden yüksek sıcaklığa maruz kaldığından dış kabuğunda kıtır bir katman oluştururken, içi nemli ve daha yumuşak kalır.

Iyi bir kek hamuru nasil olmali?

İyi bir kek hamuru nasıl hazırlanır?

  1. Kek hamuruna katacağınız her yumurta için 30 gr. un, 25 gr. şeker eklemeniz gerekmektedir (aşağı yukarı 1 yemek kaşığı).
  2. Çırpma işlemi için blendır kullanın. …
  3. Karışım süzme yoğurt veya boza kıvamına geldiyse eğer olmuş demektir.
  4. Hamurunuzun kıvamı çok önemlidir.