Genel

Kent konseyi nedir

Kent konseyleri, sürdürülebilir kalkınma, hemşehrilik hukuku, kentli hakları ve yönetişim kavramları etrafında kurumsallaşmıştır. Basitçe kentlerin ortak akılla yönetilebilmesi adına o kentin bileşenlerinden ve paydaşlarından oluşan katılımcı bir danışma kurumudur.

Kent Konseyi başkanı maaş alır mı?

Kent konseyi başkanı ve üyeleri maaş alır mı? Maaş, ödenek veya harcırah almaz. Konseylerde gönüllülük ilkesi esastır.

Kent Konseyi üyeleri maaş alır mi?

g) Kent konseyince kurulan meclis ve çalışma gruplarının birer temsilcisi. Kent Konseyi\'nde görev yapanlar maaş veya ücret alıyor mu? Kent konseyi çalışmaları tamamen gönüllü olup; başkan, yürütme kurulu üyeleri, genel sekreter veya diğer üyeler herhangi bir maaş ve ücret almazlar.

Kent Konseyi nasıl seçilir?

(2) Kent konseyi başkanının seçimi için ilk oylamada üye tamsayısının üçte iki ve ikinci oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu aranır. İkinci oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için üçüncü tur oylama yapılır. Üçüncü oylamada en fazla oyu alan aday, başkan seçilmiş olur.

Kent Konseyi kime bağlı?

Kent konseyinin ilk kuruluşu, belediye başkanının çağrısıyla olur. Ancak kent konseyi, belediyenin bir birimi, müdürlüğü veya uzantısı değildir. Sivil bir oluşumdur. Kent konseyleri, demokratik katılımı kolaylaştırmak ve geliştirmek amacıyla kurulmuştur.

Kent Konseyi üyeleri kimlerdir?

Merkezi yönetimin temsilcileri, yerel yönetim kurumlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, üniversitelerin temsilcileri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşların, sendikaların, noterlerin, baroların ve ilgili dernekler ile vakıf temsilcileri kent konseyine

Kent Konseyi Başkanı ne yapar?

Kent yönetiminde saydamlık, katılım, hesap verebilirlik, öngörülebilirlik ilkelerinin uygulanmasına katkıda bulunmak, Kent konseyinde oluşturulan görüşlerin değerlendirilmek üzere ilgili belediyeye gönderilmesini sağlamaktır.

Kent Konseyi STK mıdır?

Kent Konseyleri 2005'te 5393 Belediye Kanunu içinde bir madde ile düzenlenmiş, böylece yasallaşmıştır. … Kent Konseyleri içinde sadece STK'ların yer aldığı, STKlar arası bir oluşum, bir tür şemsiye örgütlenme olmamakla birlikte ağırlıklı olarak sivil topluma dayanan oluşumlardır.