Yazılarımız

Kuşkonmaz hangi mevsim

Kuşkonmaz Bitkisi Mevsimi Ne Zaman? Mart ayının başlarında hasadına başlanan kuşkonmaz otu, mart ayından itibaren toplanarak nisan, mayıs aylarında pazarlarda, manavlarda ve marketlerde satılır. Bahar aylarında taze halde kolayca bulunan sebzeyi haziran aylarının ilk haftalarına kadar bulmak mümkün olur.

Yabani kuşkonmaz hangi ayda çıkar?

Genel olarak bahar mevsimlerinde yetişen yabani kuşkonmaz bitkisi nisan ayı başlarında taze bir şekilde yetişir. Nisan ayında yetişen ve tüketime hazır hale gelen yabani kuşkonmaz buzdolaplarında muhafaza edilerek diğer aylarda da taze bir şekilde tüketime uygundur.

Kuşkonmaz hangi ayda dikilir?

Kuşkonmaz tohumu, toprak ısınmaya başlayınca, yani Mart ve Nisan aylarında ekilebilir.

Kuşkonmaz hangi iklim şartlarında yetişir?

İklim olarak seçici olmamasına rağmen, hasat döneminde az yağışlı veya hiç yağış olmayan iklimlerde yetiştirilmesi uygun olmaktadır. Kuşkonmaz yetiştiriciliğinin bir diğer avantajı ise karakteri hafif olan topraklarda dahi yetiştirilmeye uygun olmasıdır.

Kuşkonmaz kaç ayda yetişir?

Kuşkonmaz tohumunun çimlenme süresi normal şartlar altında 15, kötü şartlarda ise 30 gün kadardır. Çimlenme için ideal sıcaklık 20-30 °C arasıdır. Sebze tohumları, en geç çimlenen tohumlar arasında yer alır. Tohumların çimleri 3-6 yıl muhafaza edilebilir.

Kuşkonmaz hangi bölgede yetişir?

Kuşkonmaz, Türkiye iklim özelliklerinde yetişmeye uygun bir bitkidir. Ayrıca yabani ortamda da gelişim gösterebilen kuşkonmaz ülkemizde en çok Muğla, Aydın ve Manisa illerinde yetiştirilir.

Kuşkonmaz ne zaman hasat edilir?

Ege bölgesinde ilkbahardaki iklim şartlarına bağlı olarak ilk hasat Nisan ayı başlarında olur. Kuşkonmaz bitkileri kümbetlerin oluşturulmasından sonra çok yoğun bir şekilde sürgün meydana getirmeye başlarlar.

Kus konmaz tohumu ne zaman ekilir?

İlkbaharda; Mart, Nisan aylarında toprak ısınmaya başlayınca tohum ekimine başlanır. Ekilişlerinden 20-30 gün sonra çimlenme başlar. Çimlenmeyi kolaylaştırmak, zamanı kısaltmak için, tohumların daha önceden ıslak kuma katlanmaları veya hiç olmazsa 2 3 gün kadar suda ıslatılmaları faydalı olur.