Yazılarımız

Malatya usulü kiraz yaprağı sarması

Kiraz yaprağı sarması nereye ait?

Kiraz Yaprağı Sarması (Malatya)

Malatya kiraz yaprağı sarması nerede yenir?

Karın & Bumbar Restaurant Bumbar dolması, kiraz yaprağı sarması, analı kızlı, içli köfte gibi yöresel yemekler bulabileceğiniz küçük ve salaş bir işletme. Adres: Mehmet Buyruk Cd. No:21, Zafer Mahallesi, 44300 Malatya Merkez/Malatya Konum için tıklayın.

Kiraz yaprağı kilosu ne kadar?

Yeşilyurt ilçesinde üretilen ve büyük bir kısmı ihraç edilen "Dalbastı kirazı"nın yaprağı, meyvesinden çok daha fazla fiyata satılıyor. Kiraz yaprağını, restoranlar ve marketler kilogramı 15-17 liradan alıyor.

Kiraz yaprağı sarması kac kalori?

Bu yemeğin 100 gramı 386.7 kalori ihtiva eder. 1 porsiyonu ise 67.8 gram olup 262.3 kalori içermektedir. Bu yemek Lif, Yağ, Kalori yönünden zengindir. 2000 Kalorilik diyet temel alındığında, bir porsiyonu günlük Lif ihtiyacının .3, günlük Yağ ihtiyacının .5 ve günlük Kalori ihtiyacının .1'ini karşılar.

Kiraz yaprağı sarması olur mu?

Kiraz yapraklarını parlak kısmı alta gelecek şekilde açın. Hazırladığınız bulgurlu içten yaprakların üzerine koyup incecik olacak şekilde sarın. Sarmaları tencereye yerleştirip üzerine bir tabak kapatın. Tencereye sıcak su ilave edip sarmaları pişirin.

Hangi yapraklardan sarma yapılır?

Üzüm teveği, fasulye yaprağı, dut yaprağı, kiraz yaprağı, pancar yaprağı, fındık yaprağı (buraya kadar sayılanların yaprakları suda haşlanır), ayva yaprağından sarma yapılır.

Kiraz yaprağı sarması yanına ne gider?

Sarmanın yanına ne gider?

  • Sebze çorbası
  • Marul salatası
  • Kayısı üzüm hoşafı
  • Patates salatası
  • Közlenmiş patlıcan salatası
  • Cacık.
  • Bayatlamayan poğaça.
  • Sultan kebabı