Yazılarımız

Mezgit kızartma tarifi

Mezgit balığı en güzel nasıl pişirilir?

Izgarada mezgit pişirecekseniz, tuz, karabiber, zeytinyağı ve taze kekik yapraklarından bir marine sosu hazırlayın. Balıklarınızı bu sosa yatırarak 15-20 dakika kadar lezzetlenmesi için bekletin. Ardından balıkların her iki tarafını da ızgarada 4-5 dakika civarında pişirin.

Mezgit fileto kızartma nasıl yapılır?

filetolar önce iki tarafli una sonra yumurtaya daha sonrada galeta ununa bulanarak kizmis yagin icine burakilir burada orta ateste her iki tarafida esit sekilde kizartilir ardindan mutfak kagidi serilmis tabaga alinir burada bir müddet bekletilip fazla yagini cektikten sonra servis edilir.

Mezgit baligi Unlanir mi?

Mezgit'in içini iyice temizleyin. Mısır ununun içine tuzu karıştırıp temizlenmiş mezgit balıklarının her tarafını una bulayın. Kızgın yağda unlanmış mezgitleri pişirin. Balıkların her bir tarafını en fazla 4 dk kadar ateşte tutun.

Mezgit Tava mı ızgara mı?

Mezgit balığı fileto şeklinde kesilirse, her bölge aynı zaman diliminde eşit olarak pişmektedir. Kuru bir balık olmasından dolayı ızgara yerine daha çok tavada pişirilmesi tercih edilmektedir. Mezgit balığının kızartma yağında tereyağı kullanılması, daha lezzetli olmasını sağlamaktadır.

Uskumru en güzel nasıl yapılır?

Bu harika mezeyi yiyebilmek için öncelikle dörde bölünen balıklar defne yaprağı ve limon ile 15-20 dakika buharda pişirilir. Pişirme işleminin ardından zaten yumuşayan uskumru ezilmeden parçalanır. Zeytinyağı, limon ve kekik ile harmanlandıktan sonra soğuması için buzdolabına kaldırılır.

Ege Mezgiti nasıl yapılır?

Not: Mezgit balığı pişirmenin püf noktası, kızgın yağda pişmesidir….Mezgit Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Temizlenen balıkları güzelce yıkayıp, tuzlayın.
  2. Tavaya yağ koyup, kızdırın.
  3. Balıkları mısır ununa bulayıp, tavaya dizin.
  4. Kızardığında kapak ya da büyük düz tabak yardımıyla ters çevirip, diğer tarafını da kızartın.

Dec 20, 2014

Mezgit fileto fırında nasıl yapılır?

Zeytinyağı, tuz ve karabiber serperek sebzeleri harmanlayın. Üzerilerine bir fırın kağıdı yerleştirin ve en alttaki alüminyum folyoyı fırın kağıtları ile sıkıştırarak sarın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.