Alet

Narla ne yapılır

Nardan marmelatı nasıl yapılır?

Nar Marmelatı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Narın beyaz kabuklarına dikkat ederek narı ayıklayın.
  2. Nar suyu ve şekeri ocakta kaynatın.
  3. Şeker eriyince hafif çektirin. …
  4. Narı ilave edin ve kaynadığı anda limon suyunu sıkarak marmelat kıvamına gelinceye kadar 1-2 dakika daha kaynatın.

1 kilo nardan ne kadar su çıkar?

Yaklaşık olarak 5 kg Nardan 1 lt Nar Suyu elde ediyoruz.

Nardan pestil yapılır mı?

Kabuğunu soyduğunuz nar tanelerini blenderden geçirin. Süzerek tencereye aktarın. Şekeri ve limon suyunu ilave edip, mum alevinde pişmeye bırakın. (Dikkat: Benim ocağım gazlı olduğu için, en düşük ayarı diğer ocaklara nazaran daha kısık, siz de ocağınızı mum alevi kadar kısık hale getirmelisiniz.

Elma marmelatı nasıl yapılır?

Elma Marmelatı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Elmaları yıkayın ve kabuklarını incecik soyun. …
  2. Üstüne şekerini ilave edip kaynamaya koyun. …
  3. Reçel veya marmelada tereyağı koyarsanız hem kaynarken köpürmez hem de daha parlak olur.
  4. Marmelatınızı sıcakken kavanozlara doldurun. …
  5. 24 saat bu şekilde bekletin.

Portakaldan Pestil olur mu?

1 portakalın kabuğunu rendeliyoruz. Kalan portakalı soyup doğruyoruz. Üzümü yıkayıp içine ilave edelim karanfili 2 bardak suyu ilave edip portakallar iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz . Sonra blendırla iyice pürüzsüz hele gelene kadar parçalıyoruz.

Narlı cezerye nasıl yapılır?

Narlı Fındıklı Cezerye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Nar suyunu tencereye alalım. …
  2. 30 dakika ya kadar pişirirseniz daha lezzetli kıvamlı olur. ( …
  3. Fındıkları sadece ikiye bölerek büyük parçalara ayıralım ve cezeryeye ekleyelim.
  4. Pişen cezeryeyi yağlı kağıda koyup rulo şeklinde saralım.

Rendelenmiş elma marmelatı nasıl yapılır?

Elmaları yıkayın ve kabuklarını incecik soyun. Geniş bir tencereye rendenin iri tarafı ile elmaları rendeleyin. Üstüne şekerini ilave edip kaynamaya koyun. Kaynamaya başlayınca tereyağını ve dilim limonunu ilave edip harlı ateşte ortalama yarım saat kadar pişirin.