Yazılarımız

Sebzeli börek tarifi resimli

Sebzeli Çin böreği nasıl yapılır?

Sebzeli Çin Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pırasa, kabak ve havuç jülyen doğranır. …
  2. İç harç soğumaya bırakılmışken bir kapta süt, sıvı yağ ve su karışımı hazırlanır.
  3. Tüm yufka önce dörde sonra yeniden ikiye bölünür, 8 üçgen yufka ortaya çıkar.

Hangi sebzelerle börek yapılır?

Sebzeli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka.
  • 1 orta boy soğan.
  • 1 orta boy patates.
  • 2 orta boy patlıcan.
  • 4 adet çarliston biber.
  • 2 orta boy havuç
  • Karabiber.
  • Sıvı yağ

Böreklik pırasa nasıl yapılır?

Pırasalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pırasa yıkanır, ince doğranır.
  2. Tencereye 2 kaşık sıvı yağ konarak pırasalar eklenir, kavrularak biraz öldürülür, biraz tuz ve salça ile pişirilir.
  3. Fincanla su eklenir. 5 dk. sonra altını kapatarak soğumaya bırakılır.
  4. 1 adet yumurta, süt ve sıvı yağ çırpılarak sıvı karışım hazırlanır.

Mantar böreği nasıl yapılır?

Yufkalardan 1 tanesini tezgahın üzerine yayın ve 8 adet üçgen parça çıkarın. Üçgen şeklinde kestiğiniz 2 adet yufkayı üst üste koyun. Akabinde hazırladığınız sosu fırça yardımı ile yufkaların üzerine sürün. Daha sonra yufkaların geniş kenarına mantarlı harçtan yayıp, kenarlarını içe katlayarak, rulo şeklinde sarın.

Fırında Çin böreği nasıl yapılır?

Çin Böreği (Spring Rolls) Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı için zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. …
  2. Tuz, soya sosu ve ince kıydığınız dereotunu ekleyip karıştırın. …
  3. Yufkaları üçgen şeklinde kesin. …
  4. Börekleri önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın. …
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

Nov 22, 2021

Çin böreğinin içinde neler var?

Kıymalı Çin Böreği Tarifi, Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka.
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber.
  • 2 adet pırasa.
  • 1/4 (çeyrek) adet beyaz lahana.
  • 250 g kıyma.
  • 2 yemek kaşığı soya sosu.
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası

Sebzeli tepsi böreği nasıl yapılır?

Sebzeli Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı ince kıyıp, tereyağı ile birlikte tavaya alıp kavuruyoruz.
  2. Havucu da katıp, biraz daha soteliyoruz.
  3. Patatesi, bezelyeyi ve baharatları da katıp, hep beraber biraz daha kavuruyoruz.
  4. Sos malzemesini de iyice çırpıyoruz.
  5. Tepsiyi tereyağı ile yağlıyoruz.