Haberler

Suç duyurusunda bulunma

Yazılı olarak suç duyurusunda bulunmak istediğinizde, bir dilekçe hazırlamak ve olayları sıralayarak şikayetinizi ya da ihbarınızı dile getirmeniz gerekmektedir. Hazırladığınız dilekçeyi ilgili makamlardan birine teslim ettiğinizde suç duyurunuz adına hukuki süreç başlamış olacaktır.

Savcılığa şikayet edilen kişiye ne olur?

Savcılık şikâyette bulunan kişinin ifadesini aldıktan sonra şikâyeti değerlendirerek davanın seyrine karar vermektedir. Savcılık şikâyeti değerlendirdikten sonra davanın açılıp açılmayacak konusunda karar verir. Suç duyurusunda bulunmak için şikâyet eden kişinin şikâyet edeceği kişiyi tanıması gerekli değildir.

Birinden şikayetçi olduktan sonra ne olur?

Karakola gitmeniz durumunda şikayetçi olmak istediğinizi söylerseniz ilgili memur ifadenizi alacak ve bunu zapta geçirecektir. Olayı anlatmanızın ardından şikayetçi olduğunuzu ve uzlaşmak istemediğinizi beyan etmenizin ardından emniyetteki süreç tamamlanacak ve ifadeniz cumhuriyet savcılığına gönderilecektir.

Savcılığa suç duyurusunda bulunmak kaç para?

Savcılığa suç duyurusunda bulunmak tamamen ücretsizdir.

E devletten suç duyurusunda bulunulur mu?

EDevlet Üzerinden Savcılığa Suç Duyurusu Yapmak Mümkün Mü? Edevlet üzerinden savcılığa suç duyurusu yapılmamaktadır. Bu işlem CİMER aracılığı ile yapılmaktadır.

Rahatsiz eden birini savciliga verince ne olur?

Kişilerin huzur ve sükununu bozma suçunun cezası, 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıdır (TCK m.123). Hükmedilen hapis cezası, adli para cezası seçenek yaptırımına çevrilebilir. Mahkumiyet kararında belirlenen hapis cezasının ertelenmesi veya hükmün açıklanmasının geri bırakılması da mümkündür.

Savcılığa şikayet edildiğimi nasıl anlarım?

Hakkında şikayet olup olmadığını adliyeye gidip savcılık ön büro bölümünden sorgulatabilirsiniz. Ama bazen başka adliyelerde şikayetler söz konusu olabiliyor. Sürekli takibini yapmak ve profesyonel olarak ifade anlamında yardım almak için bir avukat yardımıyla bu işi yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

Birinden şikayetçi olduktan sonra mahkeme ne zaman başlar?

Şikâyet Süresi: Şikâyet süreniz 6 aydır. Buna göre soruşturulması ve kovuşturulması şikâyete bağlı olan suç hakkında yetkili kimse 6 ay içinde şikâyette bulunmadığı takdirde soruşturma ve kovuşturma yapılamaz.