Uzman Not Defteri

Tarçın nasıl içilir

Tarçının en sık kullanımı çay olarak tüketmektir. Her su bardağı için yarım tarçın kabuğu şeklinde tüketilebilir. Yemek ve tatlılarda kullanımı ise rende yahut toz olarak kullanımdır.

Tarçın çayı nasıl yapılır?

Tarçın çayı kabuk ya da toz tarçın kullanılarak yapılabilir. Toz tarçın ile hazırlanan tarçın çayı için 1 tatlı kaşığı toz tarçın cam ya da porselen bir demlik içine koyulur. Üzerine yaklaşık 2 su bardağı kaynatılmış sıcak su eklenir ve 10 dakika demlenmeye bırakılır. Daha sonra süzülerek tüketilebilir.

Tarçın en çok neye iyi gelir?

Tarçının Faydaları Nelerdir?

  1. Antioksidan İçeriği Yüksektir. …
  2. Enfeksiyonlara Karşı Koruma Sağlar. …
  3. Diyabet ve Kardiyovasküler Hastalıklarla Savaşır. …
  4. Nörodejeneratif Hastalıklardan Korur. …
  5. Emziren Annelerde Süt Üretimini Destekler. …
  6. Kilo Vermeye Yardımcı Olur.

Jun 22, 2020

Tarçınlı su ile nasıl zayıflanır?

Bir su bardağı suyu bir cezveye ya da küçük bir tencereye dökün ve içine tarçını da ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın, bir kenarda ılınmaya bırakın. Ilıdıktan sonra karışımı tüketebilirsiniz. Bu karışımı sabah aç karnına ya da akşam yatmadan önce bir bardak olmak üzere için.

Çubuk tarçın nasıl kullanılır?

Tarçının kullanım alanı oldukça fazladır. Yemeklerde, bitki çaylarında, tatlılarda, cilt bakımında ve hatta oda kokusu olarak da kullanılır.

Cubuk tarçın çayı nasıl yapılır?

  1. Bir demlikte 2 su bardağı suyu kaynatın.
  2. Kaynama suyunun içerisine 2-3 dilim elma ve yıldız anason ekleyin.
  3. Bir fincanın içerisine 1 çay kaşığı toz tarçın ya da 2 adet kabuk tarçın ekleyin. …
  4. Kaynayan suyu, tarçının üzerine ekleyin. …
  5. Demlenen tarçın çayını tatlandırmak için 1 tatlı kaşığı bal ekleyebilirsiniz.

Feb 23, 2021

Tarçın çayı neye iyi gelir?

Tarçın Çayının Faydaları Tarçın çayının kan şekerini sabit tutma, kalp sağlığını destekleme, kansere karşı koruma, kilo kaybını teşvik etme, iltihabı azaltma, beyin işlevini koruma gibi önemli faydaları bulunmaktadır.

Tarçını kimler kullanamaz?

Tüketilen pek çok gıdada olduğu gibi tarçının da aşırı tüketilmesi, birden fazla organa zarar vermekte ve vücut sistemini bozmaktadır. Özellikle önceden yaşadığınız herhangi bir böbrek problemi varsa ya da hassas bir metabolizmaya sahipseniz, normalden fazla tarçın tüketmekten mutlaka kaçınmalısınız.