Uzman Not Defteri

Turizm yatırım belgesi avantajları

Turizm yatırım belgesi ne işe yarar?

TURİZM YATIRIM BELGESİ NE İŞE YARAR En az 40 odalı olmak şartıyla otel yatırımınız bitince SGK pirimi işveren hissesi desteği ve kurumlar vergisi muafiyeti hakkı kazanırsınız. Turizm yatırım belgesi aynı zamanda turizm yatırımınızın resmi olarak bilinmesi anlamına da gelir.

Turizm Yatırım Teşvik Belgesi Nedir?

TURİZM YATIRIMI BELGESİ 21.06.2005 tarih ve 25852 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmeliğe göre Turizm Yatırımı Belgesi Bakanlıkça turizm tesislerine yatırım aşamasında verilen belgeyi ifade eder.

Turizm yatırım teşvik belgesi nasıl alınır?

Turizm Yatırım Teşvik Belgesi Nasıl Alınır? Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen E-TUYS adlı web tabanlı uygulama aracılığıyla başvurular gerçekleştirilir.

Turizm işletme belgesi zorunlu mu?

Turizm sektöründe; bu Kanun ve diğer mevzuatta yer alan teşvik tedbirleri ile istisna, muafiyet ve haklardan yararlanabilmek için Bakanlıktan turizm yatırımı belgesi veya turizm işletmesi belgesi alınması zorunludur. Belgeli yatırımların, Bakanlıkça belirlenen süreler içinde tamamlanarak işletmeye açılması zorunludur.

Turizm işletme belgesi nedir?

Turizm İşletme Belgesi; Turizm sektörü yatırımlarında, Turizm tesislerinin yatırımlarının tamamlanıp işletmeye geçildiği anda alınacak bir belgedir. Turizm İşletme Belgesi Turistik tesisin mevzuata uygun nitelikerde yapıldıgını ve en uygun şekilde işletmeye geçildiğini gösterir bir belgedir.

Turizm yatırım belgeli tesis nedir?

Turizm Tesisleri için yatırım aşamasında verilen ilk belgedir. Yönetmelikte belirtilmiş bazı tesisler için yatırım belgesi verilmesi, değerlendirme Kurulunun kararına bağlıdır. Turizm Desteklerinden yararlanmak için Turizm Yatırım İzin Belgesi ve Turizm işletme Belgesi alınması gerekmektedir.

Turizm Teşvikleri Nelerdir?

TURİZM YATIRIM TEŞVİKLERİ NELERDİR ?

  • Yatırım Yeri Tahsisi.
  • KDV İstisnası
  • Gümrük Vergisi Muafiyeti.
  • Vergi İndirimi.
  • Sigorta Primi Desteği.
  • Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği.
  • Gelir Vergisi Stopajı Desteği.
  • Faiz / Kar Payı Desteği.