Genel

Tüp bebek tedavisi sırasında grip olmak

Dr. Hakan Özörnek, tüp bebek tedavisi sırasında grip olan anne adaylarının paniğe kapılmamaları gerektiğini söyledi. Özörnek, virüsün yumurtanın kalitesini düşürmediğini, bu nedenle de tedaviye ara vermek gerekmediğini söyledi.Oct 27, 2015

Ikınmak embriyoya zarar verir mi?

Halk arasında düşünülenin aksine, transfer sonrası hareket etmek, ağır kaldırmak, seyahat etmek, öksürmek, ıkınmak, yükseğe uzanmak, transferden hemen sonra ayağa kalkmak gibi aktivitelerin gebeliğin tutunma ve devamı üzerine herhangi hiçbir olumsuz etkisi yoktur.

Ilk denemede tüp bebek tutar mı?

Tüp bebek tedavilerinde ilk denemede başarı şansı genç kadınlarda (35 yaş altında) yüzde altmışları bulurken, 40 lı yaşlardan sonra yüzde 20 lere düşmektedir. Çünkü yumurtanın kalitesi kadının yaşına bağlıdır ve 35 yaşından sonra hamilelik şansı da azalmaktadır.

Tüp bebek ilaçları kilo aldırır mı?

Tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçlar vücutta ödem, iştah açılması nedeni ile bir miktar kilo alınmasına neden olabilmektedir. Bu ilaçlar vücutta normal hormonal etkiler oluşturabilecek düzeyde oldukları için, kilo alma ile ilgili yan etkileri görülebilir.

Tüp bebekte cinsel ilişki ne zaman serbest?

Tüp bebek tedavisinde cinsel ilişkinin başlangıcı, döllenmenin en iyi şekilde gerçekleşmesi için önemli olmaktadır. Embriyo transferinden on iki gün sonrasında cinsel birlikteliğin gerçekleşmiş olması tedavi sürecini destekleyici olmaktadır.

Hapşırmak embriyoya zarar verir mi?

*Hapşırmak, öksürmek, merdiven inip çıkmak transfer sonrası idrarınızı yapmak gibi faaliyetler gebelik sonucunuzu etkilemez.

Embriyo transferinden sonra yan yatılır mı?

Embriyo transferi sonrasında en az 1 saat kadar bu şekilde yatmayı doktorlar önermektedir. Uzun süre yatmak ise psikolojik açıdan kişiyi olumsuz etkileyebileceği düşünülürse çok uzun süre yatmaya gerek yoktur. Makul sürede yeterli şekilde yan vaziyette yatmak embriyo transferinde yeterlidir.

Tüp bebek ilk seferde neden tutmaz?

İlk tüp bebek tedavisinin başarısız sonuçlanmasının en temel nedenleri arasında; -Embriyonun genetik yapısına bağlı bozukluklar, -Tedavide kullanılan ilaçların yanlış kullanımı, -Embriyonun geliştirildiği ortamdan zarar görmesi de yer almaktadır.