Insanlar

Yargıtay bozma kararı nasıl öğrenilir

Yargıtay bozma kararı sonrası süreç nedir?

Yargıtay bozma sonrasında kararı yerel mahkemeye ya da bölge adliye mahkemesine dosyayı gönderecektir. … Direnme kararı hakkında Yargıtay, yerinde görür ise direnme kararına uyarak kararı düzeltebilir. Eğer direnme kararı yerinde görülmez ise dosya Yargıtay Ceza Genel Kuruluna gönderilecektir.

Yargıtay kararını nasıl öğrenebilirim?

İlk önce, https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız. Ardından, T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapınız. Burada, Yargıtay dosya sorgulaması için, E-Hizmetler yazan bölüm üzerinden, Yargıtaybölümüne geliniz.

Yargıtay bir dosyayı bozarsa ne olur?

Yargıtay Ceza Dairesi, temyiz incelemesi sonucu hükmü bozarsa hüküm yine kesinleşmez. Temyiz incelemesi sonucu ilk derece mahkemesi veya istinaf mahkemesinin kararının Yargıtay tarafından bozulması halinde dosya yeniden istinaf mahkemesine veya ilk derece mahkemesine gönderilir.

Yargıtay beraat kararı bozarsa ne olur?

Yargıtay, temyiz edilen hükmü, hükmü etkileyecek nitelikteki hukuka aykırılıklar nedeniyle bozar. Yargıtay' dan verilen bozma kararı üzerine davaya yeniden bakacak olan mahkeme, ilgililere bozmaya karşı diyeceklerini sorar. Yargıtay' dan verilen bozma kararına mahkemenin direnme hakkı vardır.

Yargıtay kararından sonra ne olur?

Kanunda belirtilen cezalar yönünden temyiz kanun yolu açık ise Yargıtay'a başvurulur. Kararlar Yargıtayda üç şekilde sonuçlanır; onanır, bozulur veya düzelterek onanır. … Onanan karar sizin aleyhinize ise olağan kanun yolları tükenmiş demektir. Bu durumda olağanüstü kanun yollarına başvurabilirsiniz.

Yargıtay kararı bozdu şimdi ne olacak?

Yargıtay tarafından bozulan bir hükmün bozma kararının kapsamı dışında kalmış olan kısımları kesinleşir. Kesinleşmiş bu kısımlar, lehine olan taraf yararına usulü kazanılmış hak oluşturur. Bozma kararı üzerine önceki hüküm tamamen ortadan kalkar.

Yargıtay da onanan dosya ne zaman gelir?

Hakkınızda verilen hapis cezası 3 yılı geçmiyorsa ve cezanız Yargıtay tarafından onanarak kesinleşir ise infaz savcılığınca adresinize 10 gün içerisinde teslim olmanız gerektiğini bildirir bir çağrı kağıdı gönderilir.