Haberler

Yılbaşı kurabiyesi tarifi

Yılbaşı Kurabiyesinin adı ne?

Gingerbread adıyla Batı mutfağında çok yaygın olan zencefilli kurabiyeler yeni yıl ruhunu yansıtan yiyeceklerden biridir.

Zencefilli yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır?

Teremyağlı Tarçınlı Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve teremyağı beraber çırpalım ardından 1 adet yumurta sarısı ve yarım su bardağı pekmezi ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  2. Kabartma tozu, tarçın ve zencefili ekleyip yoğuralım.
  3. Hamuru açın ve kalıplarla şekil verin.

Aşk kurabiyeleri nasıl yapılır?

Aşk Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için; malzemeler yoğurma kabına alınarak yoğrulur.
  2. Yoğrulan hamur, istediğiniz büyüklükte yuvarlaklar yapılarak pişirilir.
  3. Üzeri için; tarçın ve pudra şekeri karıştırılır.
  4. Ocaktan alınan kurabiyeler sıcakken, süzgeç yardımı ile kurabiyelerin üzerine serpilir.

Yılbaşı kurabiyesi neyle süslenir?

Farklı yöntemler kullanarak kurabiyelerinizi süslemeniz mümkün. Örneğin şeker hamuru kullanarak kardan adam figürüne renk verebilir veya renkli glazür tüpleri ile yazılar yazabilirsiniz. Eğer sadelikten yanaysanız kurabiyelerin üzerine sadece pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.

Cookie kurabiye nasıl yapılır?

İlk önce oda sıcaklığında tereyağı, yumurta ve şekeri güzelce karıştırıyoruz. Kuru malzemeleri bir kapta karıştırıp eleyerek tereyağlı karışıma ekleyip yoğurun. En son dilediğiniz kadar damla çikolata ekleyerek biraz yoğurun. Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle yuvarlayın.

Evde kurabiye kalıbı nasıl yapılır?

Hazırlanışı

  1. 1- Alüminyum folyoyu kesmeden 1-2 parmak kalınlığında yaklaşık 10 kat katlayın.
  2. 2- Kullanmadığınızı kesin ve uzun şerit halinde bir folyo elde edin.
  3. 3- 3 veya 4 parmak genişliğinde, bir ters, bir düz olacak şekilde katlayın.
  4. 4- Şeridi hafifçe açın ve artık kolay katlanabilen folyoya yıldız şeklini verin.

IKEA kurabiyesi nasıl yapılır?

Zencefilli İkea Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır? Tereyağ eritir içine pekmez konur ve karıştırılır. İçine diğer malzemeler de konur ve sertçe bir hamur yapılır. Hamur açılır ve şekil verilir. önceden ısıtılmış 180*C sıcaklıkta 10 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.