Insanlar

Çam filizi pekmezi faydaları

Çam filizi reçeli neye iyi gelir?

Çam kozalaklarında bulunan pinen solunum kaynaklı sorunların tedavisinde kullanılır. – Öksürme, bronşit, boğaz ağrıları, nefes darlığı gibi sorunları tedavi edicidir. – Akciğeri temizler, nefes almada çekilen rahatsızlıkları giderir. – Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Çam pekmezi günde ne kadar tüketilmeli?

Çam kozalağı pekmezi günde 1 tatlı kaşığından fazla tüketilmemeli.

Çam Kozalağının zararları nelerdir?

Çam kozalağı uygun ölçü ve durumlarda kullanıldığında zararlı hale gelebilir. Kozalak pekmezi yapımında olgunlaşmamış çam kozalağı tüketirseniz, midenizde sindirim problemleri meydana gelebilir. Aşırı tüketimde mideniz alarm verebilir ve faydalı olan doğal çam kozalağı suyu zararları ile sağlığınızı etkileyebilir.

Çam kozalağı pekmezi aç karnına mı yenir tok karnına mı?

Büyükacar, sabahları aç karnına kullanıldığında daha faydalı ve etkili olduğu ifade edilen bu pekmezin, tatlandırılması gerektiğini belirterek "İsteğe göre pekmez de ilave edilebilir. Bundan sonra yine kazanda kaynatılarak belirli bir kıvamı alması sağlanıyor.

Çam filizi ne işe yarar?

Kuvvet verici, vücudun mukavemet ve kudretini artırıcı olarak kullanılır. 75 gr çam filizi 1 kilo suya, konulur. 1 gece bekletilir, kaynatılır, 10 dk bekletilip süzülür, Balla tatlandırılır, günde 2 fincan içilirse,astım, nezle, boğmacaya çok iyi gelir. Ayrıca kanı temizler, sıcak olarak içilmelidir.

Çam filizi çayı nasıl yapılır?

75 gr. çam filizi akşamdan 1 litre suya konulur. Sbahleyin kaynatılıp, 10 dakika demlendirilip balla tatlandırılarak günde 2 kahve fincanı içilirse astım, boğmaca, nezle hastalıkları şifa bulur.

Çam pekmezi nasıl içilir?

ÇAM KOZALAĞI PEKMEZİ NASIL KULLANILMALI? Kastamonu'nun Tosya ilçesinde yaşayan ve yıllardır pekmez üreten Büyükacar çifti, çam kozalağı pekmezini, sabahları aç karna tükettiklerini, bu şekilde daha faydalı ve etkili olduğunu aktarıyor.