Genel

Çevre izin ve lisans yönetmeliği

Çevre izin ve lisans yönetmeliği nedir?

Çevre İzin ve Lisans Belgesi: Bu Yönetmelik kapsamında verilecek çevre izin ve çevre lisanslarını kapsayan belgedir. Çevre İzni: Çevre Kanunu uyarınca alınması gereken; hava emisyonu, çevresel gürültü, atıksu deşarjı ve derin deniz deşarjı konularından en az birini içeren izindir.

Çevre izni hangi durumlarda yenilenir?

İşletmelere verilen çevre izni veya çevre izin ve lisans belgeleri beş yıl süre ile geçerlidir. İşletmeler belgegeçerlilik süresinin sona ereceği tarihten en az 180 takvim günü önce başvuru yapmak ve beş yıllık süre dolmadan yeniden çevre izni veya çevre izin ve lisans belgesi almak zorundadır.

Çevre izin ve lisans belgesi nasıl alinir?

Çevre ve izin belgesi başvuruları Bakanlıklara yada Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine yapılıyor. Başvuru için ilgili kurumlara dilekçe yazmak yeterli oluyor. Çevre ve izin belgesi başvuru dilekçesi aşağıda yer alıyor; Çevre ve izin belgesi başvuru dilekçe örneği..

Çevre izin lisans belgesi kaç yıl geçerli?

a) İşletmelere verilen çevre izin ve lisans belgeleri beş yıl süre ile geçerlidir.

Yerli kurumların faaliyet belgesinin geçerlilik süresi ne kadardır?

FAALİYET BELGESİ GEÇERLİLİK SÜRESİ Bu nedenle faaliyet belgesi talep eden kurumun faaliyet belgesini hangi süreler içinde almış olması gerektiğini belirtmesi gerekmektedir. Bu geçerlilik süresi 3 ay olarak belirlenmiştir. 3 Ay'ı geçtikten sonra kurum yeni tarihli bir belge talep edebilmektedir.

Çevre Muafiyet belgesi nasıl alınır?

Çevre izni kapsam dışı belgesi,firmanın kira kontratı, vergi levhası, kapasite raporu, ticaret sicil gazetesi ve çevre danışmanı tarafından hazırlanacak proje özetiyle beraber çevre ve şehircilik bakanlığına başvuru yapılır. Yapılan başvuru neticesinde 1-2 hafta içerisinde denetime gelinir.

Çevre lisansı hangi konularda verilir?

Çevre Lisansı: Tehlikeli Atık, Tehlikesiz Atık, Atık Yağ, Bitkisel Atık Yağ, Atık Pil ve Akümülatör, Ömrünü Tamamlamış Lastik, Ambalaj Atığı Geri Kazanımı, Atık Yakma ve Birlikte Yakma, İleri Termal İşlem Tesisleri (Piroliz, Gazlaştırma), Düzenli Depolama, Atık Ara Depolama, Tıbbi Atık Sterilizasyon, Ambalaj Atığı …