Haberler

Eurobond getiri hesaplama

Eurobond kazancı nasıl hesaplanır?

Örneğin: 90 birim fiyattan 200.000 nominal Türkiye USD 2023 Eurobond satın alınır. Toplamda bu Eurobond'a sahip olmak için ödenecek tutar: 90*200.000 = 180.000 USD'dir. Bu durumda, yatırımcının Eurobond'unu vadesinden önce satmak istemesi durumunda elde edeceği toplam kar; 204.000$ – 180.000$ = 24.000$'dır.

Eurobond faizi nasıl hesaplanır?

Eurobond Getirisi Hesaplama Faiz ödeme günündeki TCMB döviz alış kuru baz alınarak faiz kazancı hesaplanır. Yılda 2 kez faiz ödemeli eurobondun faiz kazancı ikiyle çarpılarak yıllık faiz kazancı itfa tarihine kadar ödenen yıllık faizler toplanarak toplam faiz kazancı hesaplanır.

Eurobond ne kadar kazandırır?

Fonbul.com verilerine göre 10 eurobond fonu ortalama getirisi yüzde 11.07 oldu. Son iki yıllık getirilere göre eurobond fonları yüzde 56 – 72 arası getiri sağladı. Yılbaşından bu yana en fazla getiri sağlayan eurobond fonu yüzde 14.23 ile İş Portföy PY Eurobond Borçlanma Araçları (Döviz) Özel Fonu oldu.

Eurobond alım faiz oranı nedir?

Şu an dünyada en güvenilir ülke olarak varsayılan Amerika'nın ihraç ettiği eurobondların faiz oranları %1 civarındayken, gelişmekte olan ülkelerin çıkardıkları eurobondların faiz oranları  ve üzerinde seyretmektedir.

Eurobond geliri nasıl vergilendirilir?

Eurobondların kupon/faiz gelirleri tahsil edildikleri tarih itibariyle Merkez Bankası döviz alış kuru ile TL'ye dönüştürülerek vergilendirilir. Eurobondların faizlerinin/kuponlarının vergilendirilmesinde kur farkları vergilemeye tabi tutulmaz.

Kupon faizi Nasıl Hesaplanır?

Bono ve Tahvil getirisi nasıl hesaplanır?

  1. DİBS Fiyat = Nominal Değer / ( 1 + ( Vadeye Kalan Gün Sayısı * Faiz / 365 ) ) …
  2. Faiz= ((Nominal Değer/ DİBS Fiyat) – 1) * 365 / Vadeye Kalan Gün Sayısı …
  3. Tahvilin Güncel Fiyatı = Nominal Değer / (1+i)n …
  4. Tahvilin Güncel Fiyatı = ( Nominal Değer / (1+i)n )+(Kupon Ödemeleri / (1+i)n)

Dec 3, 2014

Eurobond haram mı?

TAHVİL, HAZİNE BONOSU CAİZ DEĞİL: Tahvil, hazine bonosu gibi faizli borç senedi mahiyetindeki kıymetli evrakın alım satımı, ister devlet isterse hususi şahıs ve şirketler çıkarsın, faizle borç alıp verme niteliğinde olduğundan câiz değil.